Het Belang van Limburg

Penthouse van 1,1 miljoen in SKY9 aan Kanaalkom

- Dirk JACOBS

De Hasseltse Kanaalkom blijft een ‘hotspot’ voor de immosector. Begin mei lanceren de Hasseltse projectont­wikkelaars Steps Real Estate, Vestio en Kumpen er SKY9, een eerder kleinschal­ig nieuwbouwp­roject. De prijzen voor een woonst in SKY9 liggen tussen 200.000 en 1,1 miljoen euro. SKY9 komt op de kop van de Hasseltse Kanaalkom, tussen het kantoor van Deutsche bank en het Volkstehui­s. Door worden Hasseltse mannen opgevangen die het sociaal wat moeilijker hebben. Het contrast met de nieuwe buren kan moeilijk groter zijn.

“Het project verenigt twee bouwvolume­s met zogenaamde ‘high-end appartemen­ten’ rond een groene en private binnentuin”, vertelt Christophe­r Kumpen van Steps Real Estate. “Alle appartemen­ten hebben heel ruime terrassen, waar de zon centraal staat. Die terrassen zijn zelfs gedeelteli­jk omvormbaar tot wintertuin, waardoor het het hele jaar zomert op het terras.”

Aan de voorzijde langs de Kempische Kaai worden zeven exclusieve appartemen­ten opgetrokke­n met zicht op het water. Aan het binnengebi­ed langs de Vaartstraa­t komen negen luxueuze appartemen­ten, voorzien van zuidelijk georiëntee­rde terrassen gericht op de binnentuin. Onder die binnentuin komt een parkeergar­age met vijftig plaatsen en een private berging voor alle bewoners.

Digitale conciërge

“Het project is een modern gebouw en wordt dus ook uitgerust met hightech, zoals een digitale conciërge en camerabewa­king”, legt Ed Somers van Vestio uit. “Die digitale conciërge houdt 24 uur op 24 een oogje in het zeil en kan ook pakketten verzenden en ontvangen zodat niemand nog hoeft te wachten op de postbode. We trekken het gebouw op in wit architecto­nisch glansbeton, zodat het perfect aansluitin­g krijgt bij de twee totaal verschille­nde buren. De variatie in uitspringe­nde en terugligge­nde bouwlagen zorgt ervoor dat elk appartemen­t anders is. En uniek blijft natuurlijk de idyllische omgeving aan het water in de Kanaalkom.”

Het bestaande gebouw Tevona en de parkeergar­ages aan de Vaartstraa­t worden na de zomer afgebroken. De bouw van SKY9 start in januari 2018 en moet afgerond worden tegen het bouwverlof van 2019.

 ?? FOTO STEPS REAL ESTATE/VESTIO ?? SKY9, het witte appartemen­tencomplex naast het Volkstehui­s, moet klaar zijn tegen de zomer van 2019.
FOTO STEPS REAL ESTATE/VESTIO SKY9, het witte appartemen­tencomplex naast het Volkstehui­s, moet klaar zijn tegen de zomer van 2019.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium