Het Belang van Limburg

“Zwaarste concurrent voor finaletick­et”

- Gunter SCHOOFS

Het verlies afgelopen weekend tegen Union (0-1) was voor STVV pas de tweede thuisneder­laag van 2017. Eerder dit jaar kwam Genk (0-3) winnen op Stayen. Morgen krijgen de Kanaries in Mechelen al de kans om zich te revanchere­n. “Ik vermoed dat zij onze grootste concurrent zullen worden om een ticket voor de finale van play-off 2 te veroveren”, aldus CEO Philippe Bormans. Door de nederlaag tegen Union greep STVV zaterdag naast de leiderspla­ats in groep A van playoff 2. Maar omdat de Brusselse club geen Europese licentie aanvroeg, lijkt KV Mechelen als tweede in de stand voorlopig de grootste concurrent om een ticket voor de finale van play-off 2 af te dwingen.

“In principe kan de groep nog grondig door mekaar geschud worden, maar na woensdag zijn we toch halfweg. Daarom vermoed ik dat KV Mechelen onze zwaarste concurrent zal zijn”, aldus CEO Philippe Bormans, die ook nog terugkwam op de nederlaag tegen Union. “Waaraan het lag? Ik hou het bij een collectiev­e offday. En als wij zo’n offday hebben, is er net niet genoeg kwaliteit om dan toch nog op klasse en karakter de drie punten te pakken.”

Naar verluidt blijft de hele trainersst­af volgend seizoen samen bij STVV, maar Bormans vindt het nog te vroeg om dat te bevestigen. “In principe hebben alle stafleden nog een contract, maar ik heb de volgende weken nog gesprekken met alle trainers en trouwens ook met spelers. Pas daarna volgt meer duidelijkh­eid.”

Exit Valdivia en Bezus?

Op training was gisteren opnieuw geen Pierrick Valdivia te bespeuren. Hij blijft afhaken met allerlei kwaaltjes en lijkt weinig zin te hebben in een verlengd verblijf op Stayen, ook al heeft de Fransman nog een overeenkom­st. Zaterdag deed Ivan Leko ook opnieuw geen beroep op Roman Bezus, de Oekraïner die zijn laatste kans leek te grijpen in de thuismatch tegen Waasland-Beveren, maar tegen Lierse toch opnieuw teleurstel­de en daarom alweer naar de bank verhuisde. Bezus geeft in de wandelgang­en te kennen dat hij uitkijkt naar een andere werkgever.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium