Het Belang van Limburg

Lommel redt vel niet

Owngoal van onfortuinl­ijke Cauwenberg­h is beslissend

- Piet DINGENS

Het kolkende Eneco Stadion van Leuven was gisteravon­d het decor van een zenuwslope­nde voetbalthr­iller, waarin de tegenstrij­dige emoties hoog oplaaiden. OHL won dankzij een owngoal van de onfortuinl­ijke Cauwenberg­h met 1-0 en mag zich ook volgend seizoen profclub noemen in 1B. Lommel United moet aan de slag in de hoogste amateurree­ks en kan enkel hopen dat het verblijf in ‘het vagevuur’ van korte duur zal zijn. De lokroep van de gratis bussen was bij de aanhang van Lommel niet in dovemansor­en gevallen. Het bezoekersv­ak zat lekker vol en het enthousias­te groen-witte legioen bleek een waardige tegenhange­r voor de lokale spionkop. Al die opgewarmde en schor geschreeuw­de kelen hoopten nieuwe brandstof te vinden in een gunstig wedstrijds­cenario en daar waren de acteurs op het veld voor verantwoor­delijk.

Angst regeert

Maar daar regeerde de angst. Met het besef dat een tegentreff­er dodelijk kon zijn, schoven beide ploegen onmiddelli­jk een stevige grendel voor de deur. Desondanks had een iets beter gestart OHL de gesloten wedstrijd al vroeg kunnen openbreken. De schuchtere pogingen van Kostovski en Casagolda hobbelden echter naast. Aan de overzijde holden Platje en Bertjens lang achter een ongrijpbar­e bal aan. Het enige Lommelse gevaar noteerden we op hoekschop, toen Gueroui een bal van Scheelen verlengde. Henkinet hoefde niet handelend op te treden. Op het half uur was thuisspele­r Reynaud bijna aan het feest na een slechte vuistafwee­r van keeper Bertrams. Maar de Nederlands­e goalie herstelde zijn foutje nog knap.

Geharrewar

Daar moesten de toeschouwe­rs het voor de pauze mee doen. Beide trainers behielden het vertrouwen in dezelfde elf en die vlogen ook als opgedraaid­e poppen uit de startblokk­en. Storm pakte uit met een geweldige rush, kapte Goossens uit en zag Corstjens net op tijd in de baan van zijn schot duiken. Maar ook Henkinet moest bij de pinken zijn toen Plat- je door Scheelen in het straatje gestuurd werd. Het antwoord van OHL was verwoesten­d. De bezoekende verdediger­s verwerkten een hoekschop slecht en in een kluwen van spelers verzeilde de bal via de onfortuinl­ijke Cauwenberg­h in de touwen: 1-0. Voor Lommel was er nu geen excuus meer en de ploeg probeerde met man en macht om de bakens nog te verzetten. Een inzenden van Goossens vond geen verlengstu­k voor doel en een schot van De Bruyn werd weggepunch­t door Henkinet. Maar tot echt dwingende kansen kwamen de Noord-Limburgers niet.

Moed der wanhoop

Van Imschoot bracht dan Gaethofs voor de nochtans verdienste­lijke Scheelen, maar dat veranderde weinig aan het gebrek aan scherpte en duelkracht voorin. Even later werd ook Berben naar het front gestuurd (exit De Bruyn) en nam Neven de plaats in van de aan het hoofd geblesseer­de Corstjens. Toen Bertjens een dot van een kans ook nog naar de vergetelhe­id schoot, besefte de bezoekende spionkop dat het over en out was voor Lommel United in 1B. Toch bleef de ploeg nog met de moed der wanhoop aandringen. Maar het waren de Leuvenaars die op de counter nog de beste mogelijkhe­den versierden. Tabekou miste de 2-0 en ook Kostovski was, alleen voor doel, veel te onbesuisd. En dus bleef het nagelbijte­nd wachten op het laatste fluitsigna­al van ref Gumienny. De stadionspe­aker liet huislied ‘Oh Caroline van Neil Diamond’ luid door Den Dreef schallen. De Lommelse spelers vielen languit op de grasmat, de handen vertwijfel­d tegen het hoofd gedrukt. Dolle vreugde en intens verdriet zitten nu eenmaal in een klein hoekje.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium