Het Belang van Limburg

“David houdt van antiek”

Zij is 61, hij 41. Olga Lippens uit Paal (Beringen) is twintig jaar ouder dan haar vriend David. Een rijpe dame met een jongere man. Net als de Franse presidents­kandidaat Emmanuel Macron (39) en zijn vrouw Brigitte Trogneux (64). “Schoon koppel. Dat nieuw

- Door Hanne De Belie

“Ik kan toch niets beginnen met een vrouw die even oud is als mijn moeder?” Dat was David zijn bedenking toen hij verliefd werd op zijn twintig jaar oudere collega Olga. “Maar toen bleek dat ik een jaar jonger was dan zijn moeder, was het goed”, reageert Olga lachend. David en Olga zijn intussen vijf jaar samen. “Iedereen dacht dat het niet zou blijven duren. Maar we zijn nog altijd verliefd.”

Geen coup de foudre

Olga Lippens (61) uit Paal en David De Beugher (41) uit Zaventem werken beide bij Eurocontro­l. “Toen David zeven jaar geleden bij ons kwam werken, had ik meteen een goed gevoel bij hem”, blikt Olga terug. “Verliefd waren we nog niet. Een coup de foudre, daar geloof ik niet in. We hadden allebei een relatie. Ik was getrouwd, heb drie kinderen. Ook David had een vriendin. Je kan iemand tof vinden, maar daarom moet je niet meteen een relatie beginnen.” David: “Ik vond haar een mooi madammeke. Het klikte wel, maar meer was er nog niet.” “Tot hij na twee jaar ergens anders wilde gaan werken”, vertelt Olga. “Hij was de job wat beu en ik vond dat hij daar iets aan moest doen. Maar toen besefte ik wel: ik wil niet dat hij vertrekt. Ik krijg opnieuw koude rillingen als ik er aan denk ( glimlacht). Toen zijn we beginnen af te spreken en van het één kwam het ander.” David ging weg bij zijn vriendin, Olga scheidde van haar man. “De kinderen vonden het jammer dat we uit elkaar gingen”, zegt Olga. “De oudste was 29 en was al de deur uit. De jongste twee waren 16 en 20 en woonden nog thuis. Ze vonden het niet leuk, maar op zich hadden ze geen probleem met David of met het leeftijdsv­erschil. Nu gaat het heel goed.”

“Ik heb een beetje het gevoel dat het ook mijn kinderen zijn”, knikt David.

“In het begin waren er natuurlijk vooroordel­en, commentare­n uit onze omgeving”, zegt Olga. “Een collega zei: jij kan met hem oud worden, maar

hij niet met jou. Sommige mensen vinden dat ik hem dingen ontneem.” David: “Ik kom nochtans niets tekort.” “Lichamelij­k zit het goed tussen ons”, zegt Olga. “Al zeg ik wel tegen David dat hij zijn bril moet afzetten voor ik mij uitkleed. Om te lachen hé.” ( schatert)

Geen kinderwens

Olga ging niet bewust op zoek naar een jongere man. “Ik denk niet dat er op de hele wereld een jonge man is die op zoek gaat naar oude vrouwen”, zegt ze. “Het overkwam ons gewoon. Ik heb zelf lang met het leeftijdsv­erschil geworsteld. Vooral naar hem toe: hij heeft geen kinderen. En als hij 60 is, ben ik wel 80. We hebben er veel over gepraat. Maar we voelen ons goed bij elkaar, we zijn gelukkig samen. David

had ook geen echte kinderwens.”

Grijs haar

“David houdt mij jong. Hij is ook niet degene die naar discotheke­n gaat of wil gaan bergbeklim­men. Veel mensen schrikken als ze horen dat we twintig jaar schelen: ze denken dat het minder is. David hoort dat misschien niet graag, maar dat komt door zijn grijs haar denk ik”, fluistert ze. “Een keer of twee heeft wel iemand gezegd: kijk die moeder met haar zoon. Kwáád dat ik was.” (lacht).

“Ik ben altijd omringd geweest door mensen die ouder zijn”, zegt David. “Ik ben opgegroeid bij mijn grootouder­s, de meeste van mijn vrienden zijn ouder. Ik heb ook een oude auto van twintig jaar.”

“En de oude kasten die hier staan, die zijn niet van mij. Die zijn van David. Hij houdt van antiek”, grapt Olga. David kijkt verliefd naar haar: “Jij bent mijn mooiste stuk.”

Lichamelij­k zit het goed tussen ons. Al zeg ik wel tegen David dat hij zijn bril moet afzetten voor ik mij uitkleed Olga Lippens

(61)

 ?? FOTO DICK DEMEY ??
FOTO DICK DEMEY
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium