Het Belang van Limburg

“Tonen dat we de beste ploeg van play-off 1 zijn”

-

AA Gent kan Anderlecht zondagmidd­ag serieus aan het twijfelen brengen. Amper een week nadat paars-wit met een straffe prestatie tegen Club Brugge een kloof van acht punten had geslagen, kunnen de Buffalo’s op amper twee punten komen als ze in eigen huis Anderlecht kloppen. “Maar zelfs als we op twee punten komen, hebben we het niet meer in eigen handen”, aldus Gent-coach Hein Vanhaezebr­ouck. “We spelen na zondag immers niet meer tegen Anderlecht.” De jongste dagen komt AA Gent-trainer Hein Vanhaezebr­ouck met een nieuwe doelstelli­ng naar buiten: de beste ploeg van play-off 1 zijn. Het is een handige manier om de steeds weerkerend­e vragen naar de ambities naar de titel of de tweede plaats te counteren. Gent doet momenteel een puntje beter dan Anderlecht (11/15 versus 10/15). Maar als ze écht als de beste ploeg van play-off 1 aanzien willen worden, dan moeten de Buffalo’s het zondag tonen tegen Anderlecht. “We gaan zondag ook proberen laten zien dat we de beste ploeg van play-off 1 zijn”, kondigt Vanhaezebr­ouck aan. “Wij winnen zelden op een diefje. Als we winnen, is het omdat we een goede wedstrijd gespeeld hebben. Dat gaan we ook nu tegen Anderlecht proberen.”

In de heenmatch (0-0) toonde AA Gent al de meeste wil om te winnen. Vanhaezebr­ouck vuurde zijn troepen na een gesloten en makke eerste helft bij de rust aan en bracht in de tweede helft offensieve spelers in. Reken maar dat Vanhaezebr­ouck de laatste

kans op de titel niet wil vergooien. Voor Zulte Waregem stemde hij ermee in dat de titelstrij­d gelopen was, dat Anderlecht sowieso 13 op 15 zou pakken, maar... “Je moet niet altijd geloven wat ik zeg hé”, zei hij fijntjes. “Iedereen droomt. Mijn spelers gaan mee. Ze zijn een beetje zoals de media, de ene keer blazen ze warm, de andere keer koud. Het kan heel snel veranderen.” Zondag bijvoorbee­ld, als Gent wint, is de afgekoelde titelstrij­d in een week weer gloeiend heet.

 ?? FOTO BELGA ?? Hein Vanhaezebr­ouck.
FOTO BELGA Hein Vanhaezebr­ouck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium