Het Belang van Limburg

“Nog geen enkel contact geweest

- Frank BUYSE

Is er vanuit Club Brugge al, formeel of informeel, vraag geweest aan het bestuur of aan Dury of er kon gepraat worden?

Naessens: “Neen. Francky vroeg me al: President, zo noemt hij mij nog steeds, je zal het mij toch laten weten....? Waarop ik hem verzekerde: Binnen de minuut. Club Brugge heeft zo veel klasse dat ze, indien ze inderdaad aan Francky denken, pas na de play-offs contact gaan opnemen, dat weet ik bijna zeker.” Dury: “Er is met mij echt nog geen enkel contact geweest.”

Als de vraag komt, is er in zijn contract - dat nog tot 2023 loopt - een clausule waardoor hij weg kan en/of probeert Essevee hem tegen te houden?

Naessens: “Ja, er is een clausule dat hij weg kan. We zouden het wel doodjammer vinden, maar zouden hem niet proberen tegenhoude­n. Al twee keer maakte Lille nipt een andere keuze, hij had al weg kunnen zijn, hé. Ik had het er gisteren nog over met algemeen manager Eddy Cordier, waar hij ook al zo lang kameraad mee is: het zou geen zin hebben hem tegen te houden. Dan heb je een ongemotive­erde coach. Als een appel te rijp wordt, valt hij hé.”

Francky, àls de vraag komt, zeg je... a) Mmmm... ik heb interesse. b) Neen, ik zit goed in Waregem, ik wil mijn project hier afmaken. c) Oh ja, want na Gent wil ik bewijzen dat ik het ook bij een topclub kan.

CLUB BRUGGE - Z.WAREGEM

Willy NAESSENS Algemeen directeur

Zulte Waregem Dury: (Zuchtend) “Ik wil de kans een ander antwoord te geven. Eén, het is een hypothetis­che vraag waar ik niet wil op antwoorden. En twee de club is er ook nog. En wat die topclub betreft: wat wij hier de laatste vijf jaar hebben gepresteer­d is niet minder dan kampioen spelen met Club of Anderlecht. Ik weet dat, hoef die appreciati­e niet van buitenuit. En ons project loopt nog: het stadion breidt uit, we komen al aaneenbudg­etvan14mil­joen.Met 18 miljoen kan ik hier ook kampioen spelen.”

Hoeveel verschil maakt het dat Dury een minder sterke band heeft met het nieuwe sterke duo Beeuwsaert-Deruyck dan met zijn kameraden Naessens-Cordier, van wie hij eigenlijk altijd zou mogen terugkeren?

Naessens: “Geen verschil. Wij kennen elkaar natuurlijk al veel langer, maar Tony wil Francky evenzeer hier houden hoor. Zoals iedereen in het bestuur, we beslissen alles eenparig. Al heeft Tony zich nog nooit met het sportieve gemoeid.” Dury: “Met Willy heb ik een fantastisc­h lang parcours achter de rug, Tony is een meerderhei­dsaandeelh­ouder die Essevee ongeloofli­jk heeft geholpen en met wie ik misschien dezelfde relatie kan opbouwen.”

Ja, er is een clausule dat Dury weg kan. We zouden het wel doodjammer vinden, maar zouden hem niet proberen tegenhoude­n

In mei 2011 was er een akkoord tussen Club Brugge en Dury om er na het seizoen Koster op te volgen. Maar Louwagie ontdekte verdacht veel telefoons van Dury met Mannaert en de Brugse fans gingen zwaar in het verzet. Club blies geschrokke­n alles af. Sindsdien doken verhalen op over een kopieermac­hine die blokkeerde, waardoor er geen tweede contract was, dat Dury in al zijn euforie de enveloppe met zijn contract in Brugge vergat én dat er een ‘financiële regeling’ vanuit Zwitserlan­d, waar Club-voorzitter Verhaeghe toen woonde, volgde. Wat is waar en niet waar?

Dury: “Ik geef daar geen antwoord op. Maar veel is niet juist.” Naessens: “Er was een engagement dat Francky zou overnemen van Koster. Maar toen dat niet kon doorgaan, is er een schikking geweest, ja. Eén die voor alle partijen, ook Gent, goed was. Hij heeft zonder verdere problemen afscheid genomen van beide contracten, geen problemen met een vooropzeg en zo. En dan is Francky naar de bond gegaan. Die andere verhalen ken ik echt niet.”

 ?? FOTO PHN ?? Lior Refaelov.
FOTO PHN Lior Refaelov.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium