Het Belang van Limburg

Lukaku sollicitee­rt bij Conte

-

Heel Engeland rekent zondagnami­ddag op Romelu Lukaku om de Premier League weer spannend te maken. Chelsea gaat op bezoek bij Everton in wat op papier een van de laatste moeilijke verplaatsi­ngen van het seizoen is. Lukaku scoorde in zijn negen voorbije thuiswedst­rijden in Goodison en is altijd gemotiveer­d tegen Chelsea. Zeker nu hij met een sterke prestatie zijn sollicitat­ie bij Antonio Conte kracht kan bij zetten. Lukaku wil weg bij Everton en droomt van een terugkeer naar zijn oude club. Vorig jaar had hij al een gesprek met Conte en hij hoopt dat de Italiaan hem niet vergeten is als er straks een opvolger moet worden gezocht voor Diego Costa. Bij Chelsea gaat zowat iedereen ervan uit dat de Braziliaan­se Spanjaard aan het einde van het seizoen vertrekt. De heenmatch in Stamford Bridge draaide uit op een teleurstel­ling voor Everton. Coach Ronald Koeman had zich te veel ingegraven en Lukaku raakte geen bal. Mogelijk kiest hij deze keer voor een aanvallend­ere opstelling. “Thuis zijn we sterk en we weten wat we moeten doen tegen de beste ploeg van de Premier League”, zegt Koeman. Coach Conte geeft toe dat hij Lukaku zondag stevig in de gaten houdt. “Lukaku is een heel goeie speler, die vaak scoort. We moeten onze aandacht bij hem houden en de beste manier vinden om hem af te stoppen.”

Vorig seizoen scoorde Lukaku een prachtgoal in de thuismatch tegen Chelsea. Door nu te scoren, kan hij de criticaste­rs de mond snoeren dat hij er niet altijd staat in de grote matchen. Nochtans scoorde hij dit seizoen al meer tegen de top zes dan rivalen als Diego Costa, Harry Kane, Zlatan Ibrahimovi­c en Alexis Sánchez.

Tottenham ontvangt zondagavon­d Arsenal in de laatste North London Derby in White Hart Lane. De club bevestigde vrijdag dat het volgend seizoen zijn thuismatch­en in Wembley afwerkt.(

 ??  ??
 ?? FOTO REUTERS ?? Romelu Lukaku.
FOTO REUTERS Romelu Lukaku.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium