Het Belang van Limburg

“Onze sportieve plicht doen”

Looienaar Roel Engelen aast met Cappellen op scalp van leider Berchem

- Kristof JACOBS

Zondag valt het doek over de tweede amateurkla­sse en weten we of Berchem dan wel THES de nieuwe kampioen is. De Looienaars hebben hun lot niet in eigen handen en moeten hopen dat Cappellen punten ontfutselt van leider Berchem. “We gaan onze sportieve plicht doen”, zegt Cappellen-aanvoerder én Looienaar Roel Engelen.

Toen we voor het seizoen de wedstrijdk­alender onder ogen kregen, leek de match Berchem-Cappellen van zondag wel eens de beslissend­e match te kunnen worden tussen de twee grootste titelkandi­daten. Maar door het zwakke seizoen van Cappellen draaide het anders uit en is de ploeg van kapitein Roel Engelen (foto) niet meer dan een scherprech­ter in het titeldebat. “Onze belangrijk­ste match speelden we in feite enkele weken geleden, toen we ons verzekerde­n van het behoud”, zegt de 31-jarige Looienaar, wiens ouders naast THES-voorzitter Wendy Dewit wonen. “En dat zegt veel over ons seizoen. Maar dat betekent niet dat voor ons de competitie voorbij is. We hebben dan misschien niets meer te winnen of te verliezen, het is wel degelijk onze doelstelli­ng om ons grijs seizoen toch ietwat kleur te geven met een goede prestatie tegen leider Berchem. We kijken echt uit naar deze wedstrijd. Het beste bewijs is dat de spelersgro­ep ondanks eerder gemaakte afspraken gevraagd heeft om deze week geen twee, maar drie keer te trainen.”

Antwerps complot

Kwatongen beweren dat er afspraken gemaakt zijn tussen de twee Antwerpse clubs en dat de winst voor Berchem al vast ligt. “Het klopt dat de spelers in het Antwerpse mekaar goed kennen, dus dat zal bij Berchem en Cappellen niet anders zijn”, zegt de sales engineer. “Maar onze spelersgro­ep is profession­eel genoeg om zijn sportieve plicht te doen. Al moeten we eerlijk zijn dat we een tandje moeten bijsteken om tegen Berchem iets te rapen. Maar we willen het seizoen in schoonheid afsluiten. Er wordt meer over Cappellen geschreven als we de titelstrij­d beslissen dan wanneer we verliezen. Ik ga er alles aan doen om een steentje bij te dragen aan de titel van mijn ex-ploeg.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium