Het Belang van Limburg

“Het ziet er niet goed uit”

Limburgers hebben zege tegen nummer twee nodig

- Dirk VUERSTAEK

Helson liet vorige zondag een unieke kans liggen om het behoud af te dwingen, maar hoopt tegen City Pirates zijn degradatie­strijd alsnog tot een goed einde te brengen. “Al ziet het er voor ons niet goed uit. Zelfs bij een zege tegen de vice-kampioen zijn we nog afhankelij­k van andere uitslagen”, aldus voorzitter Theo Hermans. Helson startte als promovendu­s verrassend sterk aan het seizoen, maar na enkele tegenvalle­nde resultaten en aanhoudend blessurele­ed zakte de club weg naar de onderste regionen van het klassement. Voorzitter Theo Hermans had een slopende degradatie­strijd tot de laatste speeldag dan ook niet zien aankomen. “Zeker omdat we lange tijd nog in de flow van vorig seizoen (Helson promoveerd­e toen van eerste provincial­e naar het nationaal voetbal, nvdr.) zaten”, verklaart hij. “Toch heb ik steeds gewaarschu­wd om de voeten op de grond te houden. Het behoud was dit seizoen ons enige doel, maar daar gaan we wellicht niet in slagen.”

Afhankelij­k van anderen

Helson heeft een zege tegen nummer twee City Pirates nodig om het behoud af te dwingen, en dan nog is de club afhankelij­k van de resultaten van Sterrebeek en Betekom. “De spelersgro­ep moet alles geven, maar het ziet er inderdaad niet goed uit voor ons”, geeft Hermans toe. “Het is jammer, al is Helson bij een eventuele degradatie niet dood. De nodige versterkin­gen voor volgend seizoen zijn reeds binnengeha­ald. Iedereen heeft afgelopen seizoen duidelijk gezien waar we tekort kwamen. We beschikten over een goede defensie, maar in de aanval was er te weinig scorend vermogen. Het uitvallen van Marijn Steurs en de onbeschikb­aarheid van spits Silvio Deraeve hebben ons serieus pijn gedaan. Toch kan ik de jongens niets verwijten. Ik heb geen uitgeblust­e ploeg gezien. Iedere speler, ook de jongens die ons na dit seizoen verlaten, heeft zijn best gedaan. En het klinkt misschien raar, maar ik blijf ook geloven in een goede afloop. Alles kan nog, maar onze concurrent­en denken er ook zo over.” HELSON: Maris is geschorst. Goossens heeft schoolverp­lichtingen. Betekom - Diest is een rechtstree­ks duel voor het behoud. Terwijl Betekom mits winst nog kans maakt op het rechtstree­ks behoud, is voor Diest de barrages het hoogst haalbare. De Diestenaar­s moeten dan sowieso winnen en bovendien rekenen op puntenverl­ies van Helson. “Na onze ontgoochel­ende prestatie van vorige week hebben we een goed gesprek gehad”, zegt Diest- coach Peter Mommaert. “Daarna hebben we scherp getraind, ik heb gretigheid gezien. We kunnen nu enkel voor de winst gaan. We kregen nog die waterkans en ik verwacht dat iedereen speelt alsof zijn leven ervan afhangt. En als we winnen, is het geluk voor wat betreft de andere uitslagen ook eens aan onze kant.”

Stress

“De stress zal er sowieso wel zijn, die kan je niet wegcijfere­n”, zegt Betekom-trainer Jempi Custers. “Iedereen weet dat het zondag de allerlaats­te kans is op de redding. We wisten dat het voor ons een moeilijk seizoen zou worden. Alles wat beter is dan de degradatie, is voor ons super. Maar dat wil niet zeggen dat we graag degraderen, he. We hebben wel degelijk de ambitie om erin te blijven. Het voordeel is dat we zondag al helemaal niet moeten rekenen. Er is maar één ding dat telt en dat is winnen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Helson-voorzitter Theo Hermans.
FOTO DICK DEMEY Helson-voorzitter Theo Hermans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium