Het Belang van Limburg

TERRORIST NODIG? BEL THEMO

Na rol in ‘Patriots Day’ maakt Vlaming Themo Melikidze ook set van ‘24: Legacy’ onveilig

- Raymond DE CONDÉ

Belgen in Hollywood zijn geen uitzonderi­ng meer. Themo Melikidze (25), een Bruggeling met Georgische roots, is vanaf maandag op Q2 te zien in ‘24: Legacy’, een spin-off van ‘24’. Niet meer met Kiefer Sutherland, die al genoeg hectische dagen in de serie beleefde, maar nu wel een van de producente­n is. Wel met de jonge Corey Hawkins. “De opnames in Atlanta waren fantastisc­h”, aldus Melikidze. Het verhaal speelt zich zoals gebruikeli­jk af in 24 uur. De hoofdrol wordt gespeeld door de 28-jarige Corey Hawkins (‘The Walking Dead’), die als Eric Carter een missie heeft geleid van een elitegroep van de Amerikaans­e Rangers, die in Jemen terroriste­nleider Bin-Khalid hebben uitgeschak­eld. Terug in Amerika, worden de Rangers één voor één vermoord. Het wordt Carter duidelijk dat hun identiteit is gelekt. Themo Melikidze is vanaf de derde aflevering (op 8 mei) te zien als Khasan Dubayev, een terrorist en de intimidere­nde broer van hogeschool­studente Amira Dudayev (Kathryn Prescott). Hij zit in één van de vijftien terroristi­sche cellen van Bin-Khalid. Die hebben als doel de dood van Bin-Khalid te wreken en een grootschal­ige aanslag te plegen op Amerikaans­e bodem. Carter probeert dat samen met Rebecca Ingram, voormalig CTU-directeur, te voorkomen. De twee moeten er zien achter te komen wie ze in hun omgeving kunnen vertrouwen, wat niet evident is.

Vroeger was ik al grote fan van de reeks. Na school gingen we meteen naar huis om de volgende aflevering te kijken

Tweede keer terrorist

Naast zijn rol in ‘24: Legacy’, speelde Themo Melikidze ook al een terrorist in ‘Patriots Day’, de film met Mark Wahlberg over de bomaanslag­en tijdens de marathon in Boston. Daarin speelde hij Tamerlan Tsarnaev, een van de twee geradicali­seerde Tsjetsjeen­se broers, het brein achter de aanslag.

Themo kwam op achtjarige leeftijd met zijn ouders, jongere broer en zus naar België en maakte als jongeman eerst carrière als atleet: hij was een van de beste Belgen in taekwondo en studeerde met de hoogste punten voor turnen af aan de VHSI-sportschoo­l in Brugge. Hij kreeg een beurs voor de New York Film Academy, waar hij werd opgemerkt door de CEO van The LiveIn Theater, wat hem een contract opleverde voor een aantal theaterpro­ducties. Hij kreeg een rolletje in de homofilm ‘Beautiful Something’ (2015) en rolde dan meteen in prestigieu­ze producties zoals ‘Patriots Day’ en ’24: Legacy’.

Iconisch

Themo MELIKIDZE

Acteur “De opnames van ‘24: Legacy’ in Atlanta waren fantastisc­h”, aldus Themo. “‘24’ blijft een iconische reeks waar ik vroeger al fan van was. Na school gingen we meteen naar huis om de volgende aflevering te kijken. Mijn personage Khasan wil aan zijn vader bewijzen dat hij een echte man is, die respect verdient. Daarom wil hij een aanslag plegen in Amerika.” 24: The Legacy’, Q2, maandag, 20.35 uur. Elke week een dubbelafle­vering.

 ?? FOTO 24: LEGACY ?? Achter de schermen is Themo Melikidze gelukkig minder explosief.
FOTO 24: LEGACY Achter de schermen is Themo Melikidze gelukkig minder explosief.
 ?? Foto ISOPIX ?? Eric Carter, gespeeld door Corey Hawkins, zal Melikidze niet zomaar zijn gangetje laten gaan.
Foto ISOPIX Eric Carter, gespeeld door Corey Hawkins, zal Melikidze niet zomaar zijn gangetje laten gaan.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium