Het Belang van Limburg

Viv Van Dingenen vecht tegen kanker

-

Actrice

Viv Van Dingenen

(51, foto) lijdt aan eierstok- en baarmoeder­kanker. Dat vertelde ze donderdaga­vond naar aanleiding van

Kom op tegen

Kanker in ‘Van Gils & Gasten’. “Vandaag gaat het goed”, zegt Van Dingenen, bekend van ‘Thuis’ en ‘Witse’. Ze heeft intussen vier chemokuren achter de rug. Toen ze de diagnose te horen kreeg, ging Van Dingenen in – wat ze zelf noemt – “vechtmodus”. Ik had onmiddelli­jk zoiets van: Komaan, ik wil weten wat er moet gebeuren.”

Iedereen Tegen Kanker’, Eén, zondag, 20.25 uur

Ivo Van Hove strikt nu ook Cate Blanchett

Limburgs theatermak­er Ivo van

Hove (58) gaat topactrice Cate

Blanchett (47, foto) regisseren in een nieuwe toneelbewe­rking van ‘All About

Eve’. In de filmklassi­eker uit 1950 speelde Bette Davis nog de rol van Broadway-ster Margo Channing die dreigt onttroond te worden, nu gaat die rol naar de Australisc­he Blanchett. Dezer dagen loopt in Londen het theaterstu­k ‘Obsession’ van Ivo Van Hove in Londen. Daarvoor werkt hij samen met steracteur Jude Law. ‘All About Eve’ moet in de lente van 2018 in première gaan.(

Première kortfilm

‘La Manzana’ in Kinepolis

Zaterdag presenteer­t de Cubaans-Belgische regisseur Henry Disotuar, die in Hasselt woont, zijn kortfilm ‘La Manzana’ in Kinepolis. Het is het deels autobiogra­fische verhaal van een introverte jongeman die op het punt staat om met zijn moeder Cuba te verlaten. Wanneer hij een appel krijgt, grijpt de jongen zijn kans om een laatste indruk na te laten bij zijn klasgenote­n. ‘La Manzana’ is het afstudeerp­roject van Henry Disotuar, die grote onderschei­ding behaalde aan filmschool het Rits. De 28 minuten durende film werd in Cuba opgenomen.

La Manzana’; Kinepolis, zaterdag, 16.30 uur

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium