Het Belang van Limburg

Schauvlieg­e verplicht internet in elke gerenoveer­de woning

-

Wie zijn huis grondig verbouwt of een nieuwbouw zet, krijgt daarvoor enkel nog de verplichte bouwvergun­ning wanneer hij die woning tegelijk ook ‘internetkl­aar’ maakt. Dat heeft Vlaams minister Joke Schauvlieg­e (CD&V) beslist. De minister geeft daarmee gehoor aan de eis van Europa om alle burgers een vlotte online toegang te geven. Op dit moment heeft één gezin op vijf in Vlaanderen nog geen toegang tot het internet.(

BRUSSEL - CD&V: “Als Reynders wel op hoogte was, is er een probleem” BRUSSEL -

CD&V gaat ervan uit dat minister van Buitenland­se Zaken Reynders (MR) niet op de hoogte was van de stemming over de kandidatuu­r van Saoedi-Arabië in de VN-vrouwenrec­htencommis­sie. “Maar als blijkt dat hij politiek wel op de hoogte was, is er een probleem.” Dat zei CD&V-Kamerlid Els Van Hoof zondag. Ons land stemde onlangs in met het zitje voor Saoedi-Arabië voor de bewuste VN-commissie. Die ja-stem leidde tot heel wat commotie, ook bij de meerderhei­dspartijen, omdat Saoedi-Arabië vrouwen behandelt als tweederang­sburgers. Premier Michel zei afgelopen donderdag in de Kamer dat ons land niet op de hoogte was van een vraag tot stemming. Oppositiep­artij Groen kreeg intussen echter mails te pakken waaruit moet blijken dat het kabinet-Reynders bijna een werkdag tijd had om te antwoorden op de vraag tot stemming. Vandaag moet Reynders over de kwestie uitleg geven in de Kamercommi­ssie. “Belangrijk is dat Reynders niet op de hoogte was”, zei Els Van Hoof (CD&V). “Als er gelogen is, dan denk ik wel dat het zo niet verder kan”, zei Van Hoof.

N-VA wil laatste kartels met CD&V ontbinden BRUSSEL -

Als het van N-VA afhangt, komt de partij bij de lokale verkiezing­en in 2018 nergens nog in een kartel met CD&V op. De N-VA-top dringt erop aan om van de eigen kracht uit te gaan en volledig te breken met het verleden, meldt Het Nieuwsblad. “We moedigen onze lokale afdelingen aan om zelfstandi­g naar de kiezer te gaan”, klinkt het. “Al ligt de eindbeslis­sing bij hen.” Vrijdagavo­nd besliste de N-VA in Ieper, zowat de bakermat van het kartel tussen N-VA en CD&V, dat N-VA op eigen kracht naar de kiezer trekt. Naast Ieper telde Vlaanderen nog vijf CD&V/N-VA-kartels. Het kartel dreigt echter ook te sneuvelen in Aalter, Melle en Oosterzele. Enkel in Wielsbeke en Berlaar lijkt het stand te houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium