Het Belang van Limburg

Motorhomes weer welkom aan de Lido

-

Vanaf nu kunnen vereniging­en van mobilhomet­oeristen weer terecht aan de oevers van de visvijvers van de Lido. Enkele jaren geleden moest eigenaar René Jansens noodgedwon­gen de poort sluiten, maar nu mag hij jaarlijks 75 dagen zijn domein openstelle­n voor motorhomec­lubs, niet voor individuel­e campers. René Janssens had ooit grootse plannen om het domein aan de Lido toeristisc­h uit te bouwen met chalets en een parking voor mobilhomes. Omdat niet voldaan werd aan de voorwaarde­n voor een erkende verblijfsr­ecreatie en er inbreuken tegen de ruimtelijk­e ordening vastgestel­d waren, moest hij dit plan opbergen. De chalets zijn ondertusse­n verdwenen en ook de andere overtredin­gen zijn weggewerkt. “Wat betreft parkeermog­elijkheid voor mobilhomes gelden nog steeds de voorwaarde­n die eigen zijn aan verblijfsr­ecreatie, alleen voorziet de overheid een uitzonderi­ng voor kampeerclu­bs die jaarlijks maximaal 75 dagen op het domein toegelaten worden. Het gemeentebe­stuur moet vooraf verwittigd worden en controleer­t of het aantal kampeerdag­en niet overschred­en wordt”, aldus schepen Marleen Kauffmann.

Verblijfsr­ecreatie

“AandeLidok­unneneen35-tal mobilhomes opgesteld worden. Het aantal parkeerdag­en is weliswaar beperkt tot 75 dagen en dat komt in grote lijnen neer op een zomerseizo­en”, rekent René Janssens ons voor.“Optermijnh­oopiknatuu­rlijk op een echte erkenning als verblijfsr­ecreatie, want dat zou de zaken een stuk vereenvoud­igen en dan zouden ook individuel­e campers hier terechtkun­nen.” Schepen Kauffmann bevestigt dat het domein aan de Lido op dit moment enkel voor dagrecreat­ie ingekleurd is. “Enkel na aanpassing van het ruimtelijk structuurp­lan kan dat verblijfsr­ecreatie worden. Het gemeentebe­stuur staat daar zeker voor open, dat zou ons immers een extra toeristisc­he troefkaart aanreiken” , besluit de schepen. Momenteel zijn er in de gemeente twee erkende staanplaat­sen voor mobilhomes. Een eerste aan het scholencom­plex van Strooiendo­rp en een tweede aan de jachthaven van de kanaalkom.

 ?? FOTO SB ?? René Jansens mag voorlopig enkel mobilhomec­lubs verwelkome­n. “Op termijn hoop ik op een erkenning voor verblijfsr­ecreatie.”
FOTO SB René Jansens mag voorlopig enkel mobilhomec­lubs verwelkome­n. “Op termijn hoop ik op een erkenning voor verblijfsr­ecreatie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium