Het Belang van Limburg

Lars, de kleuter die elke maand moet worden geopereerd

Benefiet voor peuter die van fles ontstopper dronk moet ouders steuntje in de rug geven

- Raf VANMECHELE­N

Lars Allard Allard (3) uit Sint-Truiden moet oet elke maand een operatieat­ie aan zijn slokdarm ondergaan. derk, De jongen dronk, toen toen hij nog geen twee was, s, aan aan een fles ontstopper enn raakte ernstig verbrand. nd. De De verzorging kost zijn ouders uders maandelijk­s 600 euro. . “We “We zijn vooral blij dat Lars s er er nog is, maar ons spaarboekj­e armama is leeg”, zegt mama Sandie. Om de familiee te te helpen, vindt op zaterdagrd­ag 13 mei een benefiet plaats in Zoutleeuw.

In OC De Kring in Zoutleeuw vindt op 13 mei een benefiet plaats voor de familie van de driejarige Lars Allard uit Gorsem (Sint-Truiden). Lars was nog maar twintig maanden toen hij op 1 januari 2016 van een fles ontstopper dronk. De gevolgen waren niet te overzien, want vandaag is hij nog steeds herstellen­de. Het nieuwe jaar werd in 2016 dramatisch ingezet door de nog piepjonge Lars. Op een familiefee­stje bij de stiefvader van mama Sandie Baillieu (27) voltrok zich een onfortuinl­ijk incident. “We waren op een nieuwjaars­feestje de horecazaak van mijn stiefvader. We hadden Lars al enkele keren achter de toog uitgehaald. Voor we het in de gaten hadden liep hij er opnieuw achter om vervolgens van een fles ontstopper te drinken”, zegt Sandie. “Lars raakte verbrand aan zijn mond, zijn slokdarm, maag en luchtpijp. Omdat hij hoestte na de slok is er ook een stukje van zijn linkerlong verbrand. Hij wordt nu nog elke maand geopereerd om zijn slokdarm open te houden.”

Nog altijd verblijft Lars op weekdagen in een revalidati­ecentrum in Zandhoven. In de zomer van vorig jaar volgde er nog een nieuwe verwikkeli­ng. Door een scheurtje in zijn slokdarm ontwikkeld­e er zich een bacterie en vormden zich drie abcessen op de hersenen van de peuter. “We hebben toen zeven weken in Gasthuisbe­rg in Leuven doorgebrac­ht. Elke dag moesten we ons optrekken aan de hoop dat het goed zou komen.”

Intussen kan Lars al wat hapjes eten en wordt de sondevoedi­ng stilaan afgebouwd. “Ook zijn gezichtje lijkt mooi te genezen. Wat de gevolgen voor zijn lichaam op langere termijn gaan zijn, weet niemand met zekerheid. We hopen vooral dat hij weer normaal leert eten en dat hij niet te veel last zal ondervinde­n”, zegt Sandie. “We krijgen nu nog kritiek dat we beter op ons kind hadden moeten letten. Het was gebeurd voor we het wisten, in een mum van tijd. De kritiek doet pijn, we zijn goede en bezorgde ouders.”

Financieel loodzwaar

Het gezin Allard-Baillieu heeft naast de driejarige Lars nog een dochtertje Sien (5) en zit financieel zowat aan de grond. “Ons spaarboekj­e diende om ons huis te verbouwen, maar al dat geld is nu naar de behandelin­gen en noden van Lars gegaan. Maar we zijn vooral blij dat hij er nog is”, zeggen de ouders. “Naast de tussenkoms­t van de hospitalis­atieverzek­ering en het ziekenfond­s kosten de apotheekre­keningen, de sondevoedi­ng en de andere uitgaven ons maandelijk­s nog zo’n 600 euro. We doen ons best om de eindjes aan mekaar te knopen.” De familie ligt ook overhoop met de verzekeraa­r. “Er is nog altijd niets uitbetaald. De maatschapp­ijen komen niet overeen. Is het nu de aansprakel­ijkheidsve­rzekering of de familiale polis van mijn stiefvader die moet tussenkome­n? Een rechter zal dat moeten beslissen. Eens die kogel door de kerk is kan het nog een jaar duren voor we een euro zien. In die tussentijd ploeteren we maar verder.”

Om het gezin uit Sint-Truiden wat meer ademruimte te gunnen organisere­n vrienden en familie op 13 mei een benefiet in Ontmoeting­scentrum De Kring in Zoutleeuw. Met onder meer optredens van Spellbound, Virall Crush en P45 moet het een sfeervolle avond worden. Ook deejays Luc Cootmans, Skulzz en Styby zorgen voor een muzikale noot.

info: bezoek de Facebook-pagina ‘Benefiet tvv Lars’

We krijgen nu nog kritiek van mensen die zeggen dat we beter op ons kind hadden moeten letten. Dat doet pijn, we zijn goede ouders Sandie BAILLIEU Mama van Lars

 ??  ??
 ?? Foto VRS ?? De jonge Lars is nog altijd herstellen­de van een slok ontstopper.
Foto VRS De jonge Lars is nog altijd herstellen­de van een slok ontstopper.
 ?? FOTO VRS ?? Mama Sandie met dochter Sien.
FOTO VRS Mama Sandie met dochter Sien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium