Het Belang van Limburg

Hedebouw twee weken arbeidsong­eschikt

-

PVDAKamerl­id Raoul Hedebouw is twee weken arbeidsong­eschikt verklaard nadat een 62-jarige man hem in Luik in het been stak.

De 62-jarige Luikenaar die Hedebouw bij het begin van zijn 1 mei-speech aanviel, is aangehoude­n. Hij zei dat hij “uit wraak” handelde en wordt psychologi­sch onderzocht. Hedebouw liet gisteren weten dat hij toch wat in shock is. “Realiseren dat iemand mijn fysieke integritei­t heeft geschonden, dat is niet makkelijk om te verwerken. Bovendien heeft de dokter me gezegd dat het erger had kunnen zijn en dat ik geluk heb gehad”, schrijft hij op Facebook. “Nu de adrenaline wat is weggetrokk­en, begin ik op fysiek vlak pijn te voelen op de plaats waar mijn been gehecht is.”

Aansprakel­ijkheid in verkeer wordt logischer

De aansprakel­ijkheidsre­gels in het verkeer zijn logischer gemaakt. Zo zal een BOB die met andermans wagen rijdt niet langer moeten opdraaien voor schade als blijkt dat de wagen onverzeker­d was. Wie zonder rijbewijs brokken maakt, kan voortaan aansprakel­ijk gesteld worden voor de kosten. Als een gestolen voertuig schade veroorzaak­t, zal de wettige eigenaar daarvoor nooit meer aansprakel­ijk gesteld kunnen worden. Er komt ook meer duidelijkh­eid over de uitbetalin­g van schade aan slachtoffe­rs wanneer verschille­nde voertuigen betrokken zijn, maar niet duidelijk is wie schuld heeft.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium