Het Belang van Limburg

“Bibberen door bomaanslag­en”

-

De tiende verjaardag van ‘Dinner-in-the-sky’ van Stefan Kerkhofs van The Fungroup en zijn zakenpartn­er David Ghysels heeft een gouden BEA award en een zilveren Heavent award opgeleverd. Maar het was bibberen. “De bomaanslag­en en hagelbolle­n dreigden roet in het eten te gooien”, vertelt Kerkhofs.

ZONHOVEN -

The Fungroup gooit sinds 2006 ieder jaar weer hoge ogen met het culinaire evenement ‘Dinner-intheDe tiende verjaardag moest dan ook een uitzonderl­ijk evenement zijn. Begin juni 2016 moesten er 10 tafels de lucht in gehesen worden aan een ritme van drie sessies per dag, met diners van tien sterrenche­fs en evenveel hijskranen aan het Atomium. Tweeëneenh­alve maand voor het evenement werd België echter opgeschrik­t door de verschrikk­elijke bomaanslag­en in Brussel. “We hebben toen heel even overwogen om het evenement af te gelasten”, vertelt Stefan Kerkhofs. “Plots werden er immers een reeks extra veiligheid­seisen gesteld. Zo moesten we een verzekerin­g tegen terroristi­sche aanslagen afsluiten. We hebben toch het hoofd koel gehouden.”

Tot overmaat van ramp werkte het weer ook niet mee. “Vijf kilometer verder vielen de hagelbolle­n met bakken uit de lucht. We volgden met een bang hartje de weersvoors­pellingen aan het Atomium. Al bij al viel ook dat nog mee. Uiteindeli­jk hebben we slechts twee keer de tafels naar beneden moeten halen omwille van het slechte weer. Gelukkig voor de gasten was dat telkens tijdens het dessert.”

De tiende verjaardag van Dinner-in-the-Sky heeft recent een aantal belangrijk­e onderschei­dingen in de wacht gesleept. In eigen land kreeg het evenement een gouden BEA award, de hoogste onderschei­ding binnen de evenemente­nsector. Op Europees niveau werd Kerkhofs getrakteer­d op een zilveren Heavent award. “Dat doet na al dat bibberen en afzien natuurlijk deugd”, vertelt Kerkhofs. “We willen vooral bewijzen dat België een hoogstaand culinair niveau kent, en Brussel zeker geen hellhole is.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Stefan Kerkhofs.
FOTO DICK DEMEY Stefan Kerkhofs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium