Het Belang van Limburg

“Project belangrijk­er dan degradatie”

WOUTER VRANCKEN HOOPT SNEL NAAR 1B TE PROMOVEREN

- Piet DINGENS

Wouter VRANCKEN Vrancken zat er, geflankeer­d door clubvoorzi­tter Paul Kerkhofs en Van Imschoot, stralend bij. Maar de 38-jarige Brustemnaa­r beseft dat zijn werk bij THES nog niet helemaal af is. “Het zal moeilijk worden om via de eindronde nog een ticket voor de hoogste amateurkla­sse te bemachtige­n, maar we gaan er wel ons best voor doen.”

Als THES alsnog promoveert, dan speelt het volgend seizoen normaal ook tegen Lommel. “Dat zou heel leuk zijn voor de Looienaars, maar laat ons eerst de uitspraak van het BAS over Moeskroen en Antwerp afwachten”, zei Vrancken. “Want wie weet blijft Lommel toch nog in 1B. Dat zou ik natuurlijk het liefst hebben. Maar laat onmiddelli­jk duidelijk zijn dat ik daar mijn keuze niet van heb laten afhangen. Vanaf het eerste gesprek dat ik met de clubleidin­g had, zat het goed. Ze hebben hun project voorgelegd en ik heb mijn visie kenbaar gemaakt. De klik was er. Dat vind ik veel belangrijk­er dan de reeks waarin Lommel volgend seizoen zal spelen. Ik weet zeker dat ik hier heel goed zal kunnen werken, op basis van wederzijds vertrouwen. Ik sta voor openheid, eerlijkhei­d en heb respect voor de De kroniek van een aangekondi­gde trainer kende gisteren in het Lommelse Soevereins­tadion zijn Wouter Vrancken is officieel de nieuwe hoofdcoach van Lommel (het is nog wennen) SK. “Ik ben allicht de eerste trainer die tijdens een persconfer­entie zijn opvolger voorstelt”, lachte zijn voorganger Tom Van Imschoot, die opnieuw sportief manager wordt. mensen waarmee ik werk. We zijn overigens niet over één nacht ijs gegaan, hebben eerst de tijd genomen om alles rustig te laten bezinken. Bij THES kan ik ook iedereen nog recht in de ogen kijken. Ik heb van mijn ambitie nooit een geheim

moment suprême.

gemaakt en het bestuur had daar begrip voor. En dus tekende ik in Lommel voor één seizoen, met optie op een tweede.”

Kampioenen­maker

De aanstellin­g van Wouter Vrancken lijkt een garantie op succes. Na zijn carrière als profvoetba­ller loodste hij Gravelo in twee seizoenen van vierde naar tweede provincial­e. Met zijn nieuwe liefde THES raasde hij als een pletwals door eerste provincial­e en de lagere nationale amateurree­ksen. Alleen Berchem voorkwam dat Vrancken dit weekend al voor de vijfde achtereenv­olgende keer aan het feest zat. Een wonderlijk palmares. Die kampioenen­maker moet nu ook Lommel weer zo snel mogelijk naar 1B brengen. Paul Kerkhofs heeft er alvast het volste vertrouwen in. “Voor Wouter past een rol als meeloper niet. Hij streeft altijd naar het hoogste. Wij zijn verplicht om hem een selectie ter beschikkin­g te stellen waarmee hij voor de titel kan strijden.” Het klonk Vrancken als muziek in de oren. “Liefst van al willen we komend seizoen promoveren”, knikte hij. “Er komt nu wel een druk op mijn schouders, maar dat weet je als je voor een ambitieuze club tekent.”

En daarna was het alweer de hoogste tijd om naar Tessenderl­o te rijden. Want de training wachtte en Wouter Vrancken hoopt straks afscheid van THES te kunnen nemen zoals ze hem kennen. In stijl.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Wouter Vrancken en Tom Van Imschoot klinken op een succesvoll­e samenwerki­ng in Lommel.
FOTO DICK DEMEY Wouter Vrancken en Tom Van Imschoot klinken op een succesvoll­e samenwerki­ng in Lommel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium