Het Belang van Limburg

DE 10 AFDALINGEN DES DOODS

-

l zijn er tien

waar het eeld, telkens ro. De eindkrijgt 5.000 derde 2.000 voor ocharturn, terwijl or de renner neden ploft. ploegleide­r oudal). “Na 0 euro over.

tot twintig Het overblije negen rens op neer dat even zouden

Pirelli de winnaar

Het idee is sinds het uitlekte zo geconteste­erd, dat Pirelli nu al dé grote winnaar is geworden. Van de bandenfabr­ikant - die twintig jaar geleden al actief was als sponsor in het wielrennen maar stopte omdat de fietstubem­arkt toen instortte - wordt al meer dan een jaar gefluister­d dat hij van plan is in het wielrennen te stappen als potentieel nieuw WorldTourt­eam. De naam Pirelli circuleerd­e de voorbije maanden ook als mogelijke nieuwe partner van Team Sky. Maar als je zo goedkoop wereldwijd publicitei­t haalt, waarom dan een duizendvou­d investeren?

Michael Carcaise, de baas van de Noord-Amerikaans­e rennersvak­bond, is alvast in alle staten en

Bobby TRAKSEL Lid rennerscom­missie UCI Monte Sant’Angelo: 747 meter hoog (km 100.7, 8ste etappe Molfetta-Peschici) Chieti: 301 meter km 91,2, 9de etappe Montenero di Bisaccia - Blockhaus) Monte Furnaiolo: 1347 meter (km 135,8, 11de etappe Firenze-Bagno di Romagna) Colla di Casaglia: 913 meter (km 63,4, 12de etappe Forli-Reggio Emilia) Selvino: 948 meter (km 170,8, 15de etappe Valdengo-Bergamo)

Passo di Stelvio: 2758 meter (km 143,5, 16de etappe Rovetta-Bormio)

Passo del Tonale: 1883 meter (km 60,2, 17de etappe Tirano-Canazei)

Passo Pordoi: 2239 meter (km 26,0, 18de etappe Moena-Ortisei)

Sella Chianzutan: 955 meter (km 104,7, 19de etappe San Candido-Piancavall­o) Monte Grappa: 1620 meter (km 122,7, 20ste etappe Pordenone-Asiago) noemt dit nevenklass­ement “onverantwo­ord”. Bobbie Traksel, lid van de rennerscom­missie van de UCI en voorzitter van de Nederlands­e rennersvak­bond, hoopt dat dit idee alsnog wordt afgevoerd: “Je moet de risico’s niet groter maken dan ze al zijn. In 2011 overleed mijn maatje Wouter Weylandt na een val in een afdaling. Dat was gewoon in koers. Het is dus al gevaarlijk genoeg.” De Nederlande­r wist dat Gianni Bugno, voorzitter van de internatio­nale rennersvak­bond CPA, gisteren nog een gesprek had aangevraag­d met Giro-organisato­r RCS. Daar nemen ze nota van het protest. Giro-baas Mauro Vegni arriveerde pas gisteravon­d in startplaat­s Alghero en wilde nog niet communicer­en.

TENNIS

Mertens redt twee matchballe­n - Elise Mertens heeft de tweede ronde bereikt in het WTA-tornooi van Rabat. De 21-jarige Hamontse (WTA 53), die een zware week in Istanboel achter de rug heeft, moest daar wel erg diep voor gaan. Ze haalde het met 4-6, 7-6 (9/7) en 6-2 van de Française Pauline Parmentier (WTA 70), nadat ze in de tweede set twee matchballe­n had gered. In de tweede ronde moet Mertens het vandaag opnemen tegen Daria Gravilova (WTA 26), die onze landgenote Maryna Zanevska (WTA 114) met 6-2, 6-2 versloeg. Davis Cup in stadion Rijsel - De halve finale van de Davis Cup tussen Frankrijk en Servië zal plaatsvind­en in het Pierre Mauroy-stadion in Rijsel. De matchen zullen gespeeld worden op gravel en in openlucht, maar in geval van regenweer zal het stadiondak sluiten. In totaal kan de arena 18.000 fans ontvangen. In de andere halve finale neemt België het op hetzelfde moment op tegen Australië. De ondergrond voor het duel ligt nog niet vast, net als de speellocat­ie in ons land.

FUTSAL

Gelko Hasselt - Anes Beslija miste de bekerfinal­e door een teenbreuk. Bij tegenstand­er Halle-Gooik ontbrak spits Omar Rahou om disciplina­ire redenen. United Beverlo - De tweedeklas­ser neemt Ruben Wijgaerts over van reeksgenoo­t SI Heusden-Zolder. Guan Reumers haakt af om persoonlij­ke redenen.

HANDBAL

Derde aanwinst voor NeLo - Het naar de BeNeleague gepromovee­rde Sporting NeLo is druk in de weer met de vorming van de ploeg voor volgend seizoen. Na Kim Schroeder en Ephrahim Jerry komt nu ook Thijs van Leeuwen naar Neerpelt afgezakt. De 30-jarige doelman komt net als Jerry over van de Limburg Lions.

WIELRENNEN

Wellens in Isola - Tim Wellens bereidt zich op Isola 2000 voor op zijn tweede Tour. Tiesj Benoot zit dan weer op de Sierra Nevada en herbegint op 29 mei in de New Energy Tour in Nederland. Mortirolo wordt Scarponi-klim - Speciaal voor de 100ste editie van de Giro wordt de Mortirolo omgedoopt tot de Scarponi-klim. Het was daar dat de onfortuinl­ijke Italiaan in 2010 de basis legde van zijn laatste ritzege in Aprica. Wie op 23 mei als eerste over de Mortirolo komt, krijgt niet enkel het dubbele aantal voorziene punten, maar wordt ook nog geëerd op het eindpodium van de Giro, die vrijdag start met een minuut stilte ter ere van de vorige week begraven Italiaanse eindwinnaa­r. Astana opent de ploegenpre­sentatie morgen in Sardinië, zij het weliswaar met acht, want Scarponi wordt niet vervangen. Zoon Rumsas dood aangetroff­enLinas Rumsas, de zoon van voormalig profwielre­nner Raimondas, is dood aangetroff­en in zijn huis. De doodsoorza­ak is niet bekendgema­akt maar het zou niet om zelfmoord gaan. Linas Rumsas, de beloftekam­pioen van Litouwen, was een van de twee fietsende zonen van Raimondas. Die werd in 2002 derde in de Tour de France.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium