Het Belang van Limburg

“Over 14 dagen ons beste basketbal spelen”

- Raf COMANS

Drie speeldagen van het einde van de reguliere competitie ligt de strijd om de vierde plaats nog helemaal open. Hubo Limburg United gaat in pole position de laatste rechte lijn in en heeft zijn lot dus in eigen handen. Drie keer winnen volstaat om vierde te eindigen. De eerste klip is Antwerp Giants, vanavond in de Lotto Arena. Na negen speeldagen stond Limburg op de laatste plaats. 24 competitie­wedstrijde­n verder is United opgerukt naar de vierde plek. Maar er zal een sterke eindsprint nodig zijn om die positie vast te houden.

“Het wordt een erg moeilijk einde. Het komt er op aan om het goede ritme dat we sinds enkele weken te pakken hebben, aan te houden”, zegt coach Brian Lynch. “Er is dit jaar heel wat gebeurd: al vroeg in het seizoen een speler moeten vervangen, blessurele­ed, we verloren een Belgische speler... Ondanks al die tegenslage­n hebben mijn spelers ons op drie speeldagen van het einde in een positie gebracht waarin we nog kans maken om opnieuw in de top vier te eindigen. Dat is toch wel echt een opmerkelij­ke prestatie. Ik ben dan ook heel fier op mijn jongens.”

Welk van de laatste drie wedstrijde­n wordt de sleutelmat­ch?

“Wiskundig gezien kunnen we zelfs nog derde worden, al zie ik dat niet gebeuren. Maar we kunnen net zo goed achtste eindigen. Dat maakt het net zo spannend. Daarom is de eerstvolge­nde wedstrijd, tegen Antwerp, de belangrijk­ste. Maar elke match is belangrijk. We moeten er één of twee winnen om te voorkomen dat we achtste worden. Want niemand wil tegen Oostende spelen in de eerste ronde van de playoffs. De vierde plek zou schitteren­d zijn, omdat we dan thuisvoord­eel hebben in de kwartfinal­es. Maar dat gaat heel moeilijk worden.”

Wat voor wedstrijd wordt het in Antwerpen? Een zenuwachti­ge?

“We hebben niets te verliezen. Niemand verwachtte dat we in de top vier zouden eindigen, zeker niet na onze desastreuz­e start. Ik heb nooit druk gelegd om die vierde plaats te halen. Laat ons zorgen dat we over veertien dagen ons beste basketbal spelen. Op basis van onze laatste vier wedstrijde­n, denk ik dat we op de goede weg zijn.”

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Brian Lynch: “We hebben niets te verliezen.”
FOTO BELGA Brian Lynch: “We hebben niets te verliezen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium