Het Belang van Limburg

“Voor derde plaats in poule gaan”

Ook Nathan Bolaers kiest voor een carrière in Frankrijk

- Ivo KWANTEN

Na twee logische nederlagen tegen Frankrijk en Noorwegen (in januari nog tegenover elkaar in de WK-finale) staan de Red Wolves laatste in hun EK-kwalificat­iepoule. Vanavond komt Litouwen op bezoek in de Sportoase in Leuven. Met Malasinska­s (Zaporozhye), Bernatonis (Bucuresti) en Barbarskas (Celje) telt Litouwen enkele Europese toppers in de rangen. De Belgen trekken ook steeds meer naar het buitenland. Vooral naar Frankrijk dan. Jef Lettens (Cesson), Thomas Cauwenberg­hs (Ivry) en Thomas Bolaers (Billère) verdienen al een tijdje hun boterham bij onze zuiderbure­n. Simon Ooms en Arber Qerimi gaan volgend seizoen eveneens aan de slag bij Cesson en vorige week raakte bekend dat ook Nathan Bolaers (26) voor een profcarriè­re kiest bij de Franse tweedeklas­ser Besançon. “Eindelijk is het me gelukt”, zegt de cirkellope­r van Tongeren. “Dit is een jongensdro­om die in vervulling gaat. Ik heb een transfer naar Frankrijk al een paar keer nipt zien afspringen. Maar Besançon (het nummer tien uit tweede nationale, nvdr) hapte nu eindelijk toe. Ik kijk al enorm uit naar dat nieuwe avontuur.”

Afscheid met titel

Nathan Bolaers plaatste zich zaterdag met Tongeren voor de finale van de play-offs. “Ik ben met Tongeren tweemaal kampioen van België geworden en heb twee keer de beker gewonnen”, blikt Bolaers, die de afgelopen zes seizoenen voor de Zuid-Limburgse club speelde, terug. “Het waren de hoogtepunt­en uit mijn carrière. Ik ben heel dankbaar voor de kansen die Tongeren mij gegeven heeft en ik zou niets liever doen dan afscheid nemen met een derde titel.”

Respect afgedwonge­n

Maar eerst wil Bolaers nog een historisch­e overwinnin­g boeken met de Red Wolves tegen Litouwen.

“Onze kwalificat­ie voor de laatste voorronde van het EK noem ik al een prestatie op zich”, zegt Bolaers. “De nummers één en twee gaan rechtstree­ks naar het EK in Kroatië. Ook voor het nummer drie uit de poule zijn er nog mogelijkhe­den. En daar gaan we voor. Tegen Litouwen moet dus gewonnen worden. De Litouwers versloegen eerder Noorwegen en zijn favoriet, maar met onze prestatie tegen Frankrijk (37-38-verlies, nvdr) hebben we heel veel respect afgedwonge­n.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Nathan Bolaers: “Met onze prestatie tegen Frankrijk hebben we heel veel respect afgedwonge­n.”
FOTO SERGE MINTEN Nathan Bolaers: “Met onze prestatie tegen Frankrijk hebben we heel veel respect afgedwonge­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium