Het Belang van Limburg

Zware loting voor THES

- Marnik GEUKENS/Kristof JACOBS

Het wordt een zware klus voor THES Sport om na het missen van de titel alsnog de promotie naar de eerste afdeling amateurs te grijpen. THES moet daarvoor vier rondes (in drie weken) overleven, waarvan de eerste twee in één uitwedstri­jd. De eindronde in de tweede amateurkla­sse wordt opgedeeld in twee delen. Voor het tweede, nationale gedeelte (halve finale én finale, beiden met heen- en terugmatch) plaatsen zich twee Vlaamse ploegen (VFV), één Waalse club (ACFF) en de laatste niet-daler uit de eerste amateurkla­sse. Dat wordt Sprimont Comblain of, indien Deinze alsnog gelijk krijgt van het BAS, Hasselt. De Waalse deelnemer wordt FC Luik (dat nog wel een klacht lopen heeft tegen de licentie van kampioen Châtelet-Farciennes), Ol. Charleroi of La Louvière-Centre. In het eerste, Vlaamse deel van de eindronde vallen dus twee tickets voor de nationale eindronde te verdienen. Hierin moet THES twee keer op rij een uitmatch winnen (na 90’, 120’ of strafschop­pen). In de eerste ronde moet THES zondagmidd­ag 7 mei naar Rupel Boom, de nummer drie uit de B-reeks. Bij verlies is het verhaal uit, bij winst volgt op donderdag 11 mei al een trip naar Olsa Brakel, de nummer zes uit de A-reeks. Brakel is net als GentZeehav­en vrij in de eerste ronde, omdat de B-reeks geen vier, maar slechts twee kandidaten met een licentie aanleverde.

Revanche

“Het is inderdaad een zware loting aangezien we in de competitie twee keer tegen hen verloren”, zegt hulptraine­r Marc Reykers. “Uiteindeli­jk was elke loting lastig geweest. Maar ze zijn niet onklopbaar, he. In de eerste match kregen we twee rode kaarten en in Rupel Boom verloren we ongelukkig. Derde keer, goede keer, zeker? Voor ons zijn die twee verliesmat­chen een extra motivatie om het deze keer beter te doen.” “We gaan er volle bak tegenaan, het geloof is er zeker. Wat ik wel vind, is dat het reglement raar is opgesteld. Brakel is in de eerste ronde vrijgestel­d, hoewel die ploeg pas zesde werd met 23 punten minder dan wij. Maar soit, we kunnen niet anders dan ons neerleggen bij het reglement.”

Loting deel 1 (VFV)

Eerste ronde (zondag 7 mei, 15.00 uur):

Rupel Boom-THES Sport St-Eloois-Winkel - E.Aalst RC Gent en Olsa Brakel: vrij Tweede ronde (donderdag 11 mei, 20.30 uur)

Winnaar St-Eloois-Winkel/ E.Aalst - RC Gent

Olsa Brakel - winnaar Boom-THES Sport

Loting deel 2 (nationaal)

Loting moet nog plaatsvind­en.

Diest in Vlamerting­e

Rupel KFC Diest speelt zondag (15.00 uur) in derde amateur nog een barragewed­strijd op SK Vlamerting­e. De winnaar is zeker van het behoud, de verliezer is nog afhankelij­k van de complexe situatie in eerste amateur.

 ??  ??
 ?? FOTO DD ?? Marc Reykers van THES: “RupelBoom is niet onklopbaar.”
FOTO DD Marc Reykers van THES: “RupelBoom is niet onklopbaar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium