Het Belang van Limburg

Queen of the South heropent vrijdag

Nieuwe eigenaar serveert wereldkeuk­en in mythische zaak

- Chris NELIS

Donderdaga­vond is de voorstelli­ng en vrijdag kan het publiek naar de heringeric­hte, mythische Queen of the South aan de Hasseltweg in Genk. Uitbater Dolf Peters pakt uit met een kaart met 45 verschille­nde gerechten uit alle continente­n. Als bij een afvalwedst­rijd worden er dat telkens minder en blijven alleen de meest succesvoll­e nog over. Aan mystiek en laatnegent­iendeeeuws karakter heeft het interieur niet moeten inboeten. Het monumental­e gebouw lijkt veel ouder maar werd pas in 1972 opgetrokke­n door kunstenaar-architect Marcel Raymaekers (83). De man reisde de wereld rond op zoek naar kunstwerke­n die het geheel versterkte­n en het gebouw bekijks gaven. Het is dan ook één van de meest gekende bouwwerken in Genk. Na het antiekgede­elte ging ook het horecagede­elte begin dit jaar op de fles. Bouwondern­emer Ludo Hansen kocht het geheel op om in eerste instantie het horecagede­elte te vernieuwen. Wat er met de openluchtm­arkt met antieke voorwerpen gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Vast staat wel dat uitbater Adolf Peters de opportunit­eit ziet om het geheel met een totaal nieuw concept weer leven in te blazen.

Freelance chefs

“Je kan gerust zeggen dat dit architectu­raal pronkstuk aan een tweede leven is begonnen”, zegt Peters. “Het moet een hotspot worden voor mensen die van verfijnde keuken houden. We voorzien al meteen een menu met 45 verschille­nde gerechten uit alle hoeken van de wereld. Zeg maar gerust een wereldkeuk­en. Op termijn zal de kaart minder uitgebreid worden, want gerechten die het minst succesvol zijn vallen af. Uiteindeli­jk blijven we over met een kern aan gerechten die bij onze klanten populair zijn.” Het gebouw zal meteen ook de uitvalsbas­is zijn van Solution Chefs, een ander project van Adolf Peters. “Ik werk met een team van freelance chefs”, gaat Peters verder. “Die kunnen we overal inzetten op vraag van ondernemer­s of om horecazake­n te versterken. Dat kan door mee te draaien in de keuken of door het verlenen van knowhow en advies.” Donderdaga­vond is er een openingspa­rty en vrijdag kan het publiek er gaan eten.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Uitbater Dolf Peters: “Je kan gerust zeggen dat dit architectu­raal pronkstuk aan een tweede leven is begonnen.”
FOTO CHRIS NELIS Uitbater Dolf Peters: “Je kan gerust zeggen dat dit architectu­raal pronkstuk aan een tweede leven is begonnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium