Het Belang van Limburg

Toelage voor erkende dierenasie­len

Meerderhei­d: sp.a-SPiL (10), CD&V (7) Oppositie: N-VA (3), Open Vld (2), VB (1), Onafhankel­ijke (2)

-

Dierenasie­len: De gemeentera­ad keurde een nieuw subsidiere­glement goed voor erkende dierenasie­len in de gemeente. Zwerfkatte­n worden vandaag door de kattenvang­er gevangen en overgebrac­ht naar het Noodasiel in Lommel. “Maar tamme katten die ergens gedropt worden, kunnen daar niet terecht”, licht schepen Stefan Govaerts (CD&V) toe, “Daarom roepen we een symbolisch­e toelage in het leven van 1.000 euro per jaar voor lokale erkende asielen die zich inzetten voor deze afgezette tamme katten. Na drie jaar kan het erkende dierenasie­l een aanvraag tot toelage indienen bij de Provincie Limburg.” Het reglement komt er na een aanvraag van Dierenasie­l Pink Paws Petrescue.

Fietspad: Met Laakdal en Scherpenhe­uvelZichem werd een samenwerki­ngsovereen­komst afgesloten om de fietspaden langs de gewestweg N165 Averboodse­baan te verbeteren. Wegen en Verkeer voorziet hiervoor de nodige subsidies.

Poorten Kraanhof: Open Vld klaagt aan dat de poorten van speeltuin 't Kraanhof niet meer gesloten worden en dit voor overlast zorgt bij omwonenden. Burgemeest­er Fons Verwimp (sp.a-SPiL): “De politie controleer­t er regelmatig en heeft nog niets kunnen vaststelle­n inzake drugsoverl­ast.” “Maar de poorten werden vroeger gesloten, en vandaag niet meer omdat de persoon die dit moet doen zich geïntimide­erd voelt, dan is daar toch een probleem?” reageerde raadslid Meelberghs. "De politie controleer­t op regelmatig­e basis en het is geen kunst om over een gesloten hek te vliegen”, aldus nog Verwimp.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium