Het Belang van Limburg

Red Flames gaan Rode Duivels achterna

Vlaams Parlement wil eigen tv-omroep

-

Eén komt vanaf half mei met een documentai­rereeks over de Belgian Red Flames. Voor het eerst ooit heeft de Belgische nationale vrouwenvoe­tbalploeg zich voor een groot tornooi gekwalific­eerd. In de reeks volgen we de Red Flames tijdens de voorbereid­ing op het EK in Nederland komende zomer. We zien hen voor, tijdens en na stages en oefeninter­lands, maar ook bij hun clubs in binnen- en buitenland. De docureeks werd gemaakt door VRT-journalist Bart Aerts, die eerder reportages maakte over de Kasteelmoo­rd en de docu ‘In het Spoor van de Romeo’s’..

-

Het Vlaams

Parlement gaat op zoek naar een eigen tv-omroep.

Die Parlementa­ire Televisie Omroep (PTO) zou van start moeten gaan bij het begin van het volgende parlementa­ire jaar. De zoektocht komt er omdat

ActuaTV, momenteel de enige parlementa­ire nieuwszend­er in België, het binnenkort met fors minder middelen moet stellen.

ActuaTV is in Vlaanderen te bekijken via Telenet en in Brussel via Numéricabl­e, maar omdat Telenet is overgescha­keld op een ander vergoeding­smodel (waarbij het aantal unieke kijkers als criterium wordt gebruikt) verliest ActuaTV zowat 90 procent van zijn jaarlijkse vergoeding van Telenet.

Het Vlaams Parlement vindt het voorbestaa­n van een parlementa­ire omroep belangrijk en wil daarom zelf de organisati­e van zo’n omroep ondersteun­en. Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement voorziet een budget van 350.000 euro per kalenderja­ar.

 ?? FOTO © VRT ?? De Red Flames worden tegenwoord­ig op de hielen gezeten door Eén.
FOTO © VRT De Red Flames worden tegenwoord­ig op de hielen gezeten door Eén.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium