Het Belang van Limburg

Veel interesse bij bedrijven om rotonde te adopteren

-

Het initiatief van de stad Bilzen om lokale bedrijven een rotonde te laten adopteren kan meteen rekenen op veel interesse. Al een tiental ondernemer­s hebben zich aangemeld. De eerste drie rotondes in het project zijn nu zichtbaar. In totaal gaat het om zestien rotondes in Bilzen. Bedrijven kunnen binnen het adoptiepro­ject de gratis ter beschikkin­g gestelde rotonde naar eigen inzicht inrichten met overwegend veel groen en bloemen. In ruil moeten ze die netjes onderhoude­n en mogen ze promotie maken met een reclamebor­dje ter hoogte van elke invalsweg op de rotonde. “Dit is een primeur voor Vlaanderen. De interesse van bedrijven om via deze weg promotie te maken is groot. We merken ook dat het project veel nieuwsgier­igheid opwekt bij andere gemeentebe­sturen. Maar pas na een grondige evaluatie is een verdere uitrol buiten Bilzen bespreekba­ar, dat is zo afgesproke­n met het Agentschap Wegen en Verkeer ”, zegt burgemeest­er Frieda Brepoels (N-VA).

Al heel wat zaakvoerde­rs van lokale bedrijven zijn enthousias­t. “Ik was meteen gewonnen voor het idee”, zegt Jean-Pierre Beckers van Fordgarage Beckers. “Ook de collega’s van Intercars wilden de rotonde aan de Alden Biesensing­el met de nieuwe industriew­eg adopteren. Daarom hebben we samen deze rotonde onder onze hoede genomen.” “De rotonde hebben we gezamenlij­k ingericht. Als eyecatcher hebben we gekozen voor een auto uitgewerkt in een plaat van cortenstaa­l en onderhouds­vriendelij­k groen. De totale kost is 6.500 euro. De reclamebor­djes zorgen voor een opvallende en doeltreffe­nde manier van promotie. We merkten dat al na één dag. We geloven dan ook sterk in dit bijzondere concept”, aldus Johnny Noben van Intercars. “Uiteraard is dit een unieke kans om je als bedrijf in de kijker te zetten. We streven naar zestien groene visitekaar­tjes. Momenteel zijn tien bedrijven hun plannen aan het uittekenen”, stelt schepen van Citymarket­ing Bruno Steegen (Open Vld).

En ook voor de stad zijn er voordelen. “Er komen met dit plan heel wat uren vrij voor de stadsdiens­ten. Tijd die ze kunnen investeren in andere openbare ruimtes, zoals begraafpla­atsen en bermen”, verduideli­jkt schepen van Openbare Werken Guido Cleuren (Open Vld).

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Johnny Noben van Intercars en Jean-Pierre Beckers van de Fordgarage bij hun geadopteer­de rotonde.
FOTO JOHNNY GEURTS Johnny Noben van Intercars en Jean-Pierre Beckers van de Fordgarage bij hun geadopteer­de rotonde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium