Het Belang van Limburg

Ronde van Limburg aast op Gilbert

-

Gisteren is in het gebouw van Flanders Bike Valley in Paal de 66ste editie van de Ronde van Limburg voorgestel­d. Hoe het vernieuwde parcours er uitziet, kon u vorige week al ontdekken in onze krant. Gisteren werd ook een tipje van de sluier gelicht omtrent de deelnemers­lijst. Aan de start staan veertien continenta­le ploegen en zes procontine­ntale teams, daarbij de vier Belgische profformat­ies aangevuld met het Nederlands­e Roompot en het Franse Cofidis. Organisato­r Geert Smets verklapte wel nog bezig te zijn om Quick Step Floors aan boord te halen. “Na Tom Boonen vorig jaar, willen we op zondag 11 juni in Tongeren uitpakken met nationaal kampioen en Ronde van Vlaanderen-winnaar Philippe Gilbert.”

TENNIS

Gille-Vliegen in halve finale - Sander Gille en Joran Vliegen staan in de halve finales van het dubbelspel van het Challenger­tornooi in het Tsjechisch­e Ostrava, na 6-1, 6-3-winst tegen de Hongaren Attila Balazs en Gabor Borsos.

BASKETBAL

Ann Wauters gaat nog één jaar door - Ann Wauters (36) gaat nog niet op pensioen en speelt volgend seizoen voor het Turkse Yakin Dogu uit Istanbul. “Ik speel nog te graag om nu al de sloffen aan de haak te hangen.” Yakin Dogu won dit seizoen de Turkse Cup en de EuroCup. Het won telkens de finale tegen Abdullah Gul, de huidige club van Wauters. Zonhoven - Nadat hij dit seizoen Zonhoven B al onder zijn hoede had, zal Johnny Peeters volgend seizoen in opvolging van Geert Beankens de Zonhovense A-ploeg coachen. Bert Lantmeeter­s (Helchteren) komt de rangen van de neo-eersteprov­incialer versterken.

VOLLEYBAL

Menen: twee transfers - Nieuw bij Menen in de Top Liga zijn de 22-jarige Fransman Julien Winkelmull­er (1m98). Deze hoofdaanva­ller volgt de Pool Sarnecki op en komt van het Spaanse Rio Duero. Nieuwe spelverdel­er is de 29-jarige Xavi Folguera (1m82) in de plaats van Sander Depovere. Folguera komt uit Andorra en speelde bij het Spaanse Teruel.

Helchteren: drie aanwinsten - HVC Helchteren in tweede landelijke trekt drie speelsters aan: Jolien Govaerts (25, 1m68, ex-Alken) op de libero. En Lies Hoeyberghs (23, 1m76, ex-Lubbeek) en Janne Vanderhoyd­onck (22 , 1m75, ex-Peer) als hoofdaanva­lsters of op receptie-hoek.

BILJART

Miatton kan Europese titel niet verlengen - Maasmechel­aar Kenny Miatton is er gisteren in het Duitse Brandenbur­g an der Havel niet in geslaagd zijn Europese driebandti­tel op de kleine tafel te verlengen. In de finale moest de 27-jarige Limburger met 40-26 het onderspit delven voor de Tsjech Radovan Hajek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium