Het Belang van Limburg

Esiti en Asare fit, Neto “zet stappen”

Nieuwe verklaring moet Moeskroen aan licentie helpen

-

Op de zevende speeldag van play-off 1 gaat AA Gent zondag op bezoek bij Oostende. De Buffalo’s nemen bij winst een stevige optie op plaats drie. De troepen van Yves Vanderhaeg­he moeten winnen om uitzicht te blijven houden op een Europees ticket. “We kenden een week met veel kleine kwaaltjes: verschille­nde jongens sukkelden met ziekte en kleine blessures. De lijst is eigenlijk veel te lang om op te noemen”, aldus AA Gent-coach Hein Vanhaezebr­ouck. “Rinne en Rabiu zijn nog altijd herstellen­de van ziekte. Voor de rest heeft iedereen ondertusse­n kunnen aansluiten bij de groep, maar sommigen hebben we twee à drie dagen moeten missen op training. Esiti doet al enkele dagen weer mee, Asare heeft dan weer een dagje minder met ons meegetrain­d. Maar ze zijn allebei fit genoeg om bij de selectie te zijn, tenzij ze nog een negatieve reactie ondervinde­n. Ook bij Neto is er een goede evolutie merkbaar.”

Dimata op de bank?

Bij Oostende blijft het afwachten of Landry Dimata speelklaar raakt. De topschutte­r van KVO sukkelt met de mediale band van de knie. Gisteren trainde Dimata individuee­l, terwijl hij donderdag nog moeite had om een looptraini­ng af te werken. Wellicht start hij op de bank.

Voor het overige pikten Rozehnal (voet) en Bossaerts (quadriceps) weer aan bij de groep. Canesin was gisteren nog ziek, maar sluit vandaag wellicht aan.

OOSTENDE - AA GENT

Het Belgische Abritrageh­of voor de Sport (BAS) heeft nog niet besloten of Moeskroen volgend seizoen zijn licentie heeft. Ten laatste woensdag deelt het zijn eindbeslui­t mee. Een beslissing waar verder geen verweer tegen mogelijk is. Moeskroen kreeg zijn licentie niet omdat het zijn continuïte­it niet kongarande­renenin handen leek van een spelersmak­elaar, wat reglementa­ir verboden is. Moeskroen vocht die beslissing aan en verscheen gisteren voor het BAS. De club had er eerder al voor gezorgd dat de band met spelersmak­elaar Pini Zahavi (foto) op papier verbroken werd door de club over te dragen aan diens familielid Adar, geen spelersmak­elaar. Maar de licentieco­mmissie struikelde over een lening van circa 3,9 miljoen euro aan de Zahavi’s die nog diende afbetaald te worden. Gisteren voor het BAS bracht Moeskroen een nieuw stuk aan: een document waarin verklaard werd dat die schuld niet diende te worden terugbetaa­ld. En de continuïte­it dus verzekerd zou zijn. Het document, nochtans gedateerd op 28 maart, zat niet in hun oorspronke­lijke licentiedo­ssier, ook al was de deadline pas drie dagen later. Als het BAS oordeelt dat dit document Moeskroen vrijpleit, hoeft de club niet naar de eerste amateurkla­sse. Westerlo en Lommel, die beiden tussenkwam­en bij het BAS, moeten in dat geval toch degraderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium