Het Belang van Limburg

“We gaan vol voor negen op negen”

- Sven CLAES

De finale van play-off 2 is al na zeven speeldagen een feit voor KRC Genk. Van enige strijd voor de groepswins­t was hoegenaamd nooit sprake. KRC Genk nam vlot afstand van elke opponent, alleen KAS Eupen spartelde enigszins tegen. Hoe pakt KRC Genk de komende drie (overbodige) wedstrijde­n aan?

Het elftal van Albert Stuivenber­g kan zowaar vervroegd op vakantie. “Absoluut niet! Het is nog geen tijd om op vakantie te gaan”, pareert doelpunten­maker Ally Samatta. “Na deze drie wedstrijde­n moeten we als groepswinn­aar nog een finale afwerken. We gaan pas op vakantie als onze opdracht volbracht is. We zijn allemaal profession­als. Het mag geen enkel probleem zijn om iedereen scherp te houden. Elke wedstrijd willen we winnen, dus we gaan dan ook voor het maximale: negen punten uit drie wedstrijde­n. We kunnen alleen maar gelukkig zijn als we winnen. We zijn klaar voor elk gevecht. Tegen wie en waar maakt niet uit.”

Siebe Schrijvers bevestigde de woorden van de Tanzaniaan­se doelpunten­maker. “We willen elke wedstrijd winnen. We zullen ons de volgende drie wedstrijde­n voorbereid­en zoals de zeven voorgaande. We mogen onze focus niet verliezen. Het doel is om een Europees ticket te behalen. We willen onze mooie Europese campagne van afgelopen seizoen graag herhalen. Het maakt me niet uit waar en tegen wie we die finale spelen. De trainer zal misschien opnieuw roteren, maar die keuze is aan hem.” Jean-Paul Boëtius spoelde de kater van zijn ex-club Feyenoord door met groepswins­t in play-off 2. “Wat het doel is de volgende drie wedstrijde­n? Als ik voor iedereen mag spreken dan wil ik negen punten uit drie matchen”, klinkt het zelfverzek­erd bij de Nederlands­e flankspele­r. “Het mag geen enkel probleem zijn om iedereen scherp te houden. Alle matchen zijn belangrijk. De trainer zal er voor zorgen dat niemand zijn focus verliest. Iedereen weet wat we willen: een Europees ticket.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Jean-Paul Boëtius.
FOTO JEFFREY GAENS Jean-Paul Boëtius.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium