Het Belang van Limburg

Grote Heide stelt behoud veilig

- Gert SILLEN

ZEPPEREN BRUSTEM BILZEN-WALTWILDER 0 2

Bilzen-Waltwilder boekte gisteren een 0-2-zege bij

Zepperen

Brustem en blijft zo tweede in de tussenstan­d. Op het half uur opende Bruggen

(foto) de score, na een actie in de zestien: 0-1. De wedstrijd bleef ook daarna evenwichti­g, pas in de slotfase stelde invaller Appermont de bezoekende overwinnin­g veilig: 0-2. Droogmans werd nog uitgeslote­n. Grote Heide (2A) speelt ook volgend seizoen in tweede provincial­e. De Neerpelten­aren waren duidelijk een maatje te sterk voor Diepenbeek VVDZ in de twee barragewed­strijden om het behoud. Na twee seizoenen in tweede provincial­e tuimelt Diepenbeek weer naar derde. Een vreugdedan­sje kon er wel af bij de spelers van Grote Heide na de 0-3-zege, nadat de heenwedstr­ijd al met 2-0 gewonnen werd.

“Een grote opluchting”, vatte Ben Kees de emotie, die door de kleedkamer golfde, samen. “Het vroege doelpunt van Maarten (Vandenberk, nvdr) zette ons meteen op rozen. Eigenlijk had deze eindronde nooit gemogen. Vóór het seizoen was een topvijfpla­ats de ambitie, maar die doelstelli­ng moesten we na enkele wedstrijde­n duidelijk bijstellen. Er is dit jaar heel veel gebeurd, maar we zijn gelukkig dat we dit bewogen seizoen alsnog met een positieve noot kunnen afsluiten. En eerlijk, met dit spelerspot­entieel en de prachtige accommodat­ie hoort Grote Heide gewoon in tweede thuis.”

Een groter contrast met de Neerpeltse vreugde kon er niet zijn met de treurnis van thuisploeg Diepenbeek.

“Wat wil je? Zou je niet voor minder?”, reageerde kapitein Gill Ceyssens retorisch. “Als je ziet van waar we komen, is deze degradatie toch een serieuze domper. Het sprookje, na de knappe remonte in de competitie, kent jammer geen fijn einde.”

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Grote Heide viert het behoud.
Foto RAYMOND LEMMENS Grote Heide viert het behoud.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium