Het Belang van Limburg

Vanden Borre speelt niet: te veel chaos en te veel kilo’s

De dommekrach­t die niet dom is

-

Twee maanden na zijn transfer naar Congo heeft Anthony Vanden Borre (29) nog altijd maar één officiële match gespeeld voor Tout Puissant Mazembe. Dit weekend zat hij opnieuw niet in de selectie. Enkele kilo’s te veel en chaos in de kleedkamer maken het VdB moeilijk. Hij mikt op volgend seizoen. TP Mazembe speelde zondag de topper tegen aartsrivaa­l AS Vita Club (1-0 verlies). Noch op het veld, noch op de bank was er een spoor te bekennen van Anthony Vanden Borre. Congolese bronnen melden dat de Belg niet fit genoeg is voor dit soort toppers en gebruiken foto’s om hun punt te staven. Op die beelden is inderdaad een forse VdB te zien, maar tien dagen geleden speelde hij wel al eens 72 minuten als defensieve middenveld­er tegen Don Bosco. Zijn eerste en enige officiële match, nadat de Brusselaar meer dan een maand had moeten wachten om speelgerec­htigd te raken.

Het is inderdaad zo dat Vanden Borre moet vermageren, maar na vijf maanden zonder voetbal tussen november en maart – toen hij stopte bij Montpellie­r – haalt VdB niet op één twee drie weer zijn ideale competitie­gewicht.

Dat heeft ook te maken met de chaos in de kleedkamer, want op dit moment heeft TP Mazembe niet eens een echte coach en eigenlijk ook geen echte voorzitter. Thierry Froger, de Fransman die trainer was toen Vanden Borre tekende, is ontslagen na de uitschakel­ing in de Afrikaanse Champions League. Sindsdien wordt de ploeg geleid door Pamphile Mihayo Kazembe, een voormalige aanvoerder van TP die geen enkele ervaring heeft als trainer. Hij verkiest dan ook nog eens lokale spelers en oud-ploegmaats boven de getransfer­eerde spelers in een vestiaire die vooral zichzelf reguleert.

Seizoen bijna gedaan

Daarnaast is voorzitter Moïse Katumbi, die sterk aandrong

Giorgo CHIELLINI op de komst van Vanden Borre, vooral bezig met de erg gespannen politieke situatie in Congo. Katumbi wil president worden en laat zijn voetbalclu­b dus even links liggen voor zijn politieke carrière.

Vanden Borre zelf blijft zen. De gewezen Rode Duivel denkt er niet aan om Mazembe al te verlaten. De competitie duurt nog maar drie weken en hij concentree­rt zich op het volgende seizoen, dat in juli begint. Dan moeten de extra kilootjes eraf zijn. Vandaag 20.45u Juventus-Monaco (heen: 2-0) Morgen 20.45u

Atlético-Real Madrid (heen: 0-3) Finale

3 juni in Cardiff (Wal)

 ?? FOTO HBVL ?? Anthony Vanden Borre staat niet helemaal scherp.
FOTO HBVL Anthony Vanden Borre staat niet helemaal scherp.
 ?? FOTO FOTO PHOTOPHOTO NEWSNEWS ?? Giorgio Giorgio Chiellini: Chiellini: “Goed“Goed verdedigen verdedigen komt komt neer neer op op één één eigenschap: eigenschap: concentrat­ie.” concentrat­ie.”
FOTO FOTO PHOTOPHOTO NEWSNEWS Giorgio Giorgio Chiellini: Chiellini: “Goed“Goed verdedigen verdedigen komt komt neer neer op op één één eigenschap: eigenschap: concentrat­ie.” concentrat­ie.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium