Het Belang van Limburg

Youston gaat documenten­flow van Ethias beheren

-

Het Limburgse bedrijf Youston, gespeciali­seerd in archiverin­g en digitalise­ring, heeft een belangrijk­e opdracht in de wacht gesleept voor verzekerin­gsmaatscha­ppij Ethias. Youston gaat voor Ethias alle binnenkome­nde data digitaal verwerken en beheren. “Een primeur in de sector”, zegt CEO Pieter Vansynghel (foto). Youston is gespeciali­seerd in het opslaan en toegankeli­jk maken van papieren archieven en in het digitalise­ren van informatie. Dat is veel meer dan documenten in mappen steken. “Wij maken van ongestruct­ureerde documenten gestructur­eerde data”, legt Pieter Vansynghel uit. “Zo wordt waardevoll­e bedrijfsin­formatie makkelijk bereikbaar en bruikbaar.” Youston was tot voor kort gevestigd in Kuringen (Hasselt), langs de E313, maar verhuisde recent zijn activiteit­en naar zijn tweede vestiging in Genk, in het gebouw van een voormalige toeleveran­cier van Ford.

Wat Youston nu zal doen voor Ethias gaat veel verder dan archiveren. Het bedrijf gaat alle binnenkome­nde data digitaal verwerken en beheren. “Alle binnenkome­nde post wordt ingescand, digitaal opgeslagen en bij de juiste personen binnen Ethias digitaal afgeleverd.”

De keuze van Ethias viel op Youston na een uitgebreid­e selectiepr­ocedure. “Youston heeft op het vlak van content extraction jaren voorsprong op de concurrent­en”, zegt Vansynghel. “Bovendien hebben we een sterke regionale verankerin­g. Ethias is trouwens de eerste verzekerin­gsmaatscha­ppij in België die zijn documenten­stroom oer op die manier gaat beheren. Ook andere verzekerin­gsmaatscha­ppijen enn zijn geïnteress­eerd.”

Youston heeft de voorbije jaren een indrukwekk­ende klantenpor­tefeuille rjf opgebouwd. Het bedrijf is onder meer actief voor de KUU Leuven, Telenet, de Koninklijk­e ke Belgische Voetbalbon­d, FedEx en n verschille­nde overheidsa­dministrat­ies. snog Youston heeft al 35 mensen in dienst en is momenteel nog op zoek naar een vijftal IT-specialist­en.a

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium