Het Belang van Limburg

Belfodil komt dit seizoen niet meer in actie

-

Het zou zomaar kunnen dat Ishak Belfodil zijn laatste wedstrijd voor Standard al heeft gespeeld. De Rouches kunnen in de resterende drie wedstrijde­n in play-off 2 namelijk geen beroep meer doen op hun Algerijnse aanvaller. Belfodil wordt vandaag in het Universita­ir Ziekenhuis van Luik geopereerd aan de neus. “Aangezien ik te veel ongemak ervaar met het ademhalen en het normaal gebruik van mijn neus, een gevolg van een dubbele breuk in het neustussen­schot, zal ik een operatie ondergaan”, preciseerd­e Belfodil op zijn Instagram-account. “Ik ben daardoor drie weken out. Ik wens mijn ploegmaats veel succes in de resterende matchen.”

Schorsing Sa?

Ook Belfodils spitsbroed­er Orlando Sa moet mogelijk even toekijken. De Portugees werd gisteren voor drie speeldagen (waarvan twee effectief) geschorst en kreeg een boete van 1200 euro voor een elleboogst­oot tegen Union (3-1). Standard en Sa gaan in beroep en zakken vrijdag af naar het bondsgebou­w, waar de Geschillen­commissie Hoger Beroep de zaak in tweede aanleg behandelt.

Daarmee is het lijstje afwezigen

STVV

Gerkens out voor match tegen Union? - De Kanaries hervatten gisteren de training na twee dagen vrij. Ivan Leko zag Roman Bezus terugkeren na een knieblessu­re. Maar er was ook slecht nieuws: Pieter Gerkens bleef aan de kant met een blessure aan de hamstrings. Gerkens maakte zaterdag probleemlo­os de negentig minuten vol tegen Standard, maar ondervond na twee dagen rust nu toch behoorlijk wat hinder. Vandaag wordt de situatie van de Bilzenaar verder geëvalueer­d. Als Gerkens ook vandaag niet op het trainingsv­eld komt, mist hij allicht de match van zaterdag tegen Union in het Koning Boudewijns­tadion. Proschwitz en Valdivia blijven out.(

STANDARD

Bayern en Juve strijden om 15-jarige doelman - Bayern München, Juventus en Monaco zijn enkele van de Europese topclubs die strijden om de handtekeni­ng van Standard-doelman Lillo Guarneri. Of beter gezegd: de handtekeni­ng van zijn ouders want Guarneri vierde pas maandag zijn 15-jarige verjaardag en mag nog geen profcontra­ct tekenen bij een club. Ex-Standardco­ach Jankovic liet Guarneri al eens meetrainen met de eerste ploeg.

CLUB BRUGGE

Ibini: Vancouver - Bernie Ibini (24) verlaat Club Brugge en trekt naar het Canadese Vancouver Whitecaps. De Australisc­he flankaanva­ller kwam in 2015 naar Brugge, maar kon nooit doorbreken.

PATRO

Jean Tiesters overleden - Oud-speler Jean Tiesters (80) is overleden. bij de Rouches nog niet ten einde, want Mathieu Dossevi (voet) raakte opnieuw geblesseer­d. De Togolees vervoegt Hubert, Raman en de zieke Ndongala in de lappenmand. Van Gaal tipte Standard voor Stuivenber­g - Daniel Van Buyten gaf in een interview met Sport/ Voetbal Magazine aan dat hij Louis van Gaal heeft gepolst als opvolger van de in september bij Standard ontslagen Yannick Ferrera. “Die voelde er zelf niks voor, maar zei me: ‘Ik raad je Albert Stuivenber­g aan. Hij was mijn assistent. Hij is heel goed, ik zou niet twijfelen’. Uiteindeli­jk kozen we voor Jankovic omdat Renard hem kende en zijn kwaliteite­n aanprees”, aldus de voormalige raadgever van de Rouches. (bfa) Mayele naar Oosterzone­n - In navolging van Fred Farin trekt ook spits Jessy Mayele (via zelfde makelaar) volgend seizoen naar Oosterzone­n. Patro bereikte ondertusse­n wel een mondeling akkoord met aanvaller Jelle van Rijswijk maar het contract moet nog getekend.

BUITENLAND

Santermans verlengt bij Den Bosch - Ben Santermans, de centrale verdediger met een verleden bij onder andere Genk en Bocholt, verlengde zijn contract bij de Nederlands­e tweedeklas­ser Den Bosch. De 24-jarige Hasselaar heeft er een goed seizoen opzitten in de eerste divisie en wordt daarvoor beloond met een nieuwe overeenkom­st tot 2019. Voor Romero Regales is er volgend seizoen geen plaats meer bij Den Bosch.

16 Europese landen naar WK 2026 - De FIFA heeft 46 startbewij­zen verdeeld voor het WK 2026, dat met 48 landen gespeeld wordt. Europa ziet haar deelnemers­totaal (slechts) opgetrokke­n worden van dertien naar zestien landen. Het aantal Afrikaanse deelnemers stijgt naar 9 landen, terwijl Azië op 8 deelnemers komt. Noord- en Midden-Amerika en Zuid-Amerika komen beiden op zes deelnemend­e landen en Oceanië ziet zich verzekerd van één vastliggen­d ticket.

De overige twee deelnemend­e landen worden bepaald aan de hand van een play-off-tornooi.

FC LIMBURG REGIO

Torpedo Hasselt - Met Michiel Pauwels (Sp. Hasselt) en Daan Neven (Hades) zijjn twee spelers aan haar kern van volgend seizoen toegevoegd.

 ?? FOTO BELGA ?? Ishak Belfodil.
FOTO BELGA Ishak Belfodil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium