Het Belang van Limburg

“Respect voor deze kinderen”

Divock Origi verrast twee fans die tumor overwonnen

- Dirk JACOBS

Rode Duivel en Liverpool-speler Divock Origi verraste gisteren Tuur Buyvoets (9) in basisschoo­l De Springplan­k in Eversel en Evy Lenaerts (11) in basisschoo­l De Berk in Hasselt met een bezoekje. De twee kinderen overwonnen een hersentumo­r. “Ik heb zo veel respect voor deze kinderen. Wij beseffen niet half hoe goed we het als gezonde mensen eigenlijk hebben”, zegt de Limburger. Nawal Farih (27) is een vriendin van Origi met het hart op de juiste plaats. “Twee keer per jaar probeer ik een goed doel te steunen”, vertelt ze. “Dit jaar was dat de Stichting tegen Kanker omdat ik mensen wil wijzen op het belang van preventie van deze vreselijke ziekte bij jongvolwas­senen. In minder dan drie weken hebben we al 3.400 euro ingezameld, voornameli­jk bij jonge Limburgse ondernemer­s. Begin juli organisere­n we ook ‘Fashion Food & Friends’ in Genk en in aanloop naar dat evenement organisere­n we enkele activiteit­en. Eén daarvan is het bezoek van Divock aan twee kinderkank­erpatiënte­n die de strijd hebben gewonnen en tegelijk enorme voetbalfan zijn.”

Sprakeloos

Zo werd het een heel speciale dag voor ‘Super Tuur’ Buyvoets (9) in De Springplan­k in Eversel. Velen kennen Super Tuur, die sinds 2014 vocht tegen een hersentumo­r. Tuur is een echte voetballie­fhebber en een trouwe supporter van de Rode Duivels. Een bezoek van Divock Origi was dan ook een topmoment. “Wij voetballer­s beseffen niet altijd welk geluk wij hebben. En dus is het maar normaal dat ik geregeld ook eens iets voor anderen doe, zeker voor wie tegenslag kent in zijn leven.” Tuur Buyvoets werd er een beetje sprakeloos van. Op het voetbalvel­d bij de school gingen ze samen wat sjotten. “Divock Origi. Geweldig. Dat die mij komt opzoeken, geweldig gewoon.”

Baby

Terwijl Tuur de emoties verwerkte, trok Origi richting De Berk in Hasselt waar de Diepenbeek­se Evy Lenaerts (11) school loopt. Ook zij overwon een hersentumo­r die al aan het licht kwam toen Evy amper 6 maanden oud was. “Een reeks hersenoper­aties en chemokuren volgden om de kwaadaardi­ge tumor te bestrijden”, vertelt mama Andrea, zelf ook Origi-fan. “We gaan geregeld met het hele gezin naar Genk, waar we abonnement­en hebben. En we zijn vanzelfspr­ekend Rode Duivelsfan­s.” Met de camera’s op Divock en haarzelf gericht ging Evy net nog iets meer glunderen dan anders. “Als het zo doorgaat, word ik nog beroemd”, lachte de Diepenbeek­se, die net als Tuur een gesigneerd­e bal en shirt kreeg en tickets om met mama en papa naar een match van KRC Genk te gaan kijken in de business seats. Divock kreeg intussen nog een lange rij andere fans over zich heen, waarbij zelfs zijn baardje aan een heuse ‘test’ onderworpe­n werd, toen één van de kleintjes hem vroeg of hij echt was en er prompt even aan ging trekken. Origi genoot volop van alle aandacht. De speler was speciaal vanuit Liverpool overgevlog­en en vertrok dinsdagavo­nd alweer richting Engeland.

 ?? Foto SERGE MINTEN/TVL ?? Tuur en Evy kregen een gesigneerd shirt en een bal van Origi.
Foto SERGE MINTEN/TVL Tuur en Evy kregen een gesigneerd shirt en een bal van Origi.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium