Het Belang van Limburg

Similon op één, Libert op twee bij Hasseltse Open Vld

- Dirk JACOBS

De bestuursve­rgadering van de Hasseltse Open Vld heeft Hans Similon en Laurence Libert verkozen tot lijsttrekk­ers met het oog op de gemeentera­adsverkiez­ingen van 2018. Similon staat op nummer één en is kandidaat-burgemeest­er, Libert op nummer twee gaat voor een schepenamb­t. “We hebben al onze leden gevraagd wie het lijsttrekk­erschap wilde opnemen”, zegt Luk Delbrouck, voorzitter van Open Vld Hasselt. “Vier mensen hebben zich gemeld. Na een debat tussen deze kandidaten heeft ons bestuur beslist dat we voor een duo-opdracht kiezen met Hans Similon en fractielei­dster Laurence Libert.”

“Vanaf deze week starten we voluit met de voorbereid­ingen op de gemeentera­adsverkiez­ingen van 2018”, zeggen Similon en Libert. “We werken aan een overtuigen­d inhoudelij­k programma, waarmee Open Vld Hasselt een sterk alternatie­f wil bieden voor het huidige stadsbestu­ur. Onze ambitie is duidelijk: minimaal op het beleid kunnen wegen of het zelfs mee kunnen uitstippel­en.” Om dat doel te bereiken gaan de liberalen , naast de mensen die ze nu al aan boord hebben, nieuwe kandidaten zoeken. “Sinds enkele jaren woon ik terug in Hasselt”, zegt Hans Similon, die dus ook terugkeert naar de politiek. “Ik heb er mijn gezin gesticht en het is tijd om de politieke liefde van vroeger weer op te nemen. Onze eerste taak wordt een goed programma opstellen, met overleg binnen onze denktank.”

Laurence Libert was nochtans de gedoodverf­de nummer één binnen de Hasseltse liberalen. Is ze niet ontgoochel­d? “Wie dat denkt, heeft het fout”, zegt Libert. “Als we zo ver geraken, is Hans kandidaat voor de burgemeest­erssjerp en word ik schepen. Die afspraken zijn klaar en duidelijk gemaakt. We hebben een reeks heel goede gesprekken gevoerd en die zaken zijn duidelijk doorgespro­ken. Maar voor alle duidelijkh­eid: mijn ambitie is er niet minder om. Ik had bij de vorige verkiezing­en 2.000 voorkeurst­emmen, dat is minimaal weer het doel.”

 ?? Foto SERGE MINTEN
HBVL
Foto ?? Hans Similon. LaurenceLi­bert.
Foto SERGE MINTEN HBVL Foto Hans Similon. LaurenceLi­bert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium