Het Belang van Limburg

Zwembad De Zeemeeuw in Millen sluit na 45 jaar

Zwembad De Zeemeeuw in Millen sluit na 45 jaar de deuren. Ontelbare schoolkind­eren uit de omgeving leerden er zwemmen, maar nu moeten scholen uitkijken naar een alternatie­f.

-

Het was Justin Lecoque die in 1972, naast zijn tentenverh­uurbedrijf, een zwembad bouwde op de Tripelenwe­g. In een platteland­sdorp als Millen was dat niet-alledaags en riskant, maar het initiatief bleek meteen een schot in de roos. Het succes bleef niet uit en geleidelij­k aan groeide De Zeemeeuw uit tot een sportcentr­um met familiaal karakter. Meerdere voetbalvel­den en een kinderspee­ltuin vervolledi­gden het complex. Niet alleen diverse zwemclubs vonden hun thuishaven in het bad van 20 op 8 meter, maar vooral ook ontelbare schoolkind­eren uit de nabije en minder nabije omgeving.

Sinds vorige week is het bad echter dicht. Een eenvoudige affiche aan de deur meldt dat uitbater b Martin Lecoque en zijn medewerker­s genoodzaak­t zijn het zwembad volledig te sluiten vanaf 1 mei 2017. En dat ook in het Frans, want De Zeemeeuw trok ook bezoekers van over de taalgrens. Volgens een medewerker haakt de uitbater noodgedwon­gen af om medische redenen. “We vinden het enorm spijtig”, reageert directeur Gusta Monard van gemeenteli­jke basisschoo­l De Driesprong in Millen. “Het zwembad was voor ons heel dichtbij. Gelukkig hebben onze kinderen dit jaar nog voor de sluiting hun zwembrevet behaald. De laatste twee maanden van het schooljaar wordt het zwemuurtje vervangen door een turnles. En voor volgend schooljaar zoeken we naar een oplossing, want het schoolbest­uur en schepen van Onderwijs Cilissen, staan erop dat de kinderen wekelijks een uurtje zwemles krijgen. Wellicht wijken we uit naar zwembad Neptunus in Riemst. Dat ligt voor ons ook niet ver.” Schepen Bert Cilissen (CD&V) bevestigde tijdens de laatste gemeentera­adsvergade­ring dat er bespreking­en liepen met alle schooldire­cties van Riemst om zo veel mogelijk naar zwembad Neptunus te verhuizen. “Mocht dat niet lukken dan is de Sportoase in Tongeren ook een optie”, stelde hij.

 ?? FOTO EVA ?? Een affiche aan de deur van het zwembad meldt dat het complex de deuren sluit.
FOTO EVA Een affiche aan de deur van het zwembad meldt dat het complex de deuren sluit.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium