Het Belang van Limburg

XNele Stippelman­s (35), Peer

-

Nele Stippelman­s uit Peer was pas 29 toen ze bij haar lymfeklier­kanker ontdekten. “Ik zal die dag nooit vergeten. Onze zoon was toen 1 jaar en 2 weken. We zaten met ons gezin in de fleur van ons leven”, zegt de nu 35-jarige vrouw.

Er wachtte Nele een harde strijd. “Waarbij ik me vooraf sterk maakte dat ik zou weigeren om op te geven. Mijn zoon was mijn grootste drijfveer. Hij zou niet iemand worden die nooit zijn moeder kende. Maar ik denk dat ik het zelf gemakkelij­ker had dan de mensen rondom mij.” Nele kreeg een chemobehan­deling, bestraling en moest zelfs in tijdje in quarantain­e. “Er zaten moeilijke tijden tussen. Zo stelden ze onder meer een hartproble­em vast als gevolg van de chemo. Toch heb ik de moed niet laten zakken. Van de mensen die deze kanker krijgen, overleeft 80 procent het. Daar trok ik me aan op.” Vandaag gaat de jonge vrouw nog twee keer per jaar op controle. “Je hebt altijd een zekere angst. Het blijft door je hoofd spoken wanneer je eens ziek bent. Je twijfelt meer. Toch kan ik het goed plaatsen. Ik kan er zelfs om lachen. De pruik, die ik nooit gedragen heb, wordt bij gezellige feestjes wel eens bovengehaa­ld. Dat is dan leuk, omdat je weet wat het betekent.”

Intussen zet ze zich met hart en ziel in voor de Levensloop in Lommel in het najaar, al toe aan de vijfde editie. “Ik heb als vechter mijn eigen team en zondag organiseer ik een ontbijt om geld in te zamelen. We hebben meer dan 450 inschrijvi­ngen. Dat geeft voldoening en samenhorig­heid. Door mijn ziekte heb ik mensen leren kennen die anders nooit mijn pad zouden hebben gekruist. Op zo’n Levensloop komen lotgenoten samen. We hebben aan één woord genoeg

om elkaar te begrijpen.”

 ?? FOTOFOTO PHILLIPPHI­LLIP PERGENSPER­GENS ?? Nele Nele Stippelman­s Stippelman­s was was pas pas 29 29 jaar jaar toen toen ze ze bij bij haar haar lymfeklier­kanker lymfeklier­kanker ontdekten. ontdekten.
FOTOFOTO PHILLIPPHI­LLIP PERGENSPER­GENS Nele Nele Stippelman­s Stippelman­s was was pas pas 29 29 jaar jaar toen toen ze ze bij bij haar haar lymfeklier­kanker lymfeklier­kanker ontdekten. ontdekten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium