Het Belang van Limburg

Standard zet Ferrera een hak

Rouches helpen STVV met simpele zege op Malinwa

- Bob FAESEN

Standard heeft STVV een handje geholpen in de strijd om een finaletick­et voor play-off 2. Met de 2-0-nederlaag kwam KV Mechelen nog goed weg op Sclessin, dat eindelijk nog eens een goed Standard te zien kreeg. Luchkevych en Andrade zorgden voor de goals en bewezen daarmee hun ex-coach Yannick Ferrera een bijzonder slechte dienst, waar STVV zaterdag op Union van kan profiteren.

Opnieuw weinig animo voor PO2 in Luik. Amper 8.000 fans vonden hun weg naar Sclessin. Het merendeel van hen zat nog niet toen de vrouwen van de Rouches gevierd werden voor hun zevende landstitel op rij. Het vrijwel lege stadion zorgde helaas voor de Rouchettes voor een flauwe huldiging.

Niet dat de mannen van Standard het gisteren lieten afweten. Zonder vaste krachten als Belfodil, Sa, Dossevi en een pak anderen speelde het tegen Malinwa zijn beste PO2-match. De Rouches creëerden zelfs ontzettend veel kansen tegen KV Mechelen: ze noteerden maar liefst 28 doelpoging­en. En dan te denken dat KV, dat een uitgeblust­e indruk maakte, volop in de running is voor een Europees ticket en normaal kan steunen op zijn secure verdedigin­g.

Boze/begripvoll­e Ferrera

“Tot aan de 1-0 deden we goed mee, daarna ging het mis”, alvan dus Ferrera, die zich behoorlijk boos maakte in de rust. “Omdat we ons zo lieten doen. Aan het einde van de match begreep ik dat we vermoeid waren, zowel fysiek als mentaal. Dat zag je aan het aantal kansen dat we weggaven. Ik wil nog zeggen dat ik trots ben op deze groep. Het was een superseizo­en en ik wil het nu niet opgeven. We zullen de twee resterende matchen alles geven om de finale te halen, maar we hebben het niet meer in eigen handen.”

Mmaee scoort punten

De thuisploeg speelde bevrijd en won dankzij goals van Luchkevych en Andrade, die allebei hun eerste doelpunten in Luikse loondienst maakten. Toch ging het na afloop vooral over Ryan Mmaee (19). De jonge Standard-spits heeft de naam een enfant terrible te zijn, maar etaleerde met enkele knappe acties meermaals zijn potentieel. Standard-interimtra­iner José Jeunechamp­s was echter karig met lof. “Een goede prestatie Ryan. Ik ben wat bang om dat te zeggen, omdat ik bevestigin­g wil zien. Maar dat hij veel talent heeft, is duidelijk.” Ferrera beaamde dat. “Het is niet voor niets dat ik hem in januari wou halen. Al begrijp ik ook José zijn vrees.”

 ?? FOTO BELGA ?? Andrade legde de 2-0-eindstand vast.
FOTO BELGA Andrade legde de 2-0-eindstand vast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium