Het Belang van Limburg

Breugelweg vanaf maandag afgesloten

-

Volgende week starten aan de Breugelweg de werken voor de vernieuwin­g van de leidingen voor water, gas, elektricit­eit en datakabel. De signalisat­ie wordt maandag geplaatst en de aannemer van Infrax start normaal een paar dagen later met het opbreken van de stoepen. “De voetpaden moeten worden opgebroken omdat er aan beide kanten van de weg gewerkt wordt”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Vanseggele­n (CD&V). De weg gaat daarom dicht voor doorgaand verkeer. Verkeer van en naar Kleine-Brogel, Peer en verder wordt omgeleid via de noord-zuidverbin­ding. De stopplaats­en van De Lijn worden tijdelijk verplaatst. Lokaal verkeer – ook met de fiets of te voet – blijft mogelijk, zij het met eventuele hinder. De handelaars blijven bereikbaar. Vanseggele­n: “Voorzichti­g zijn blijft in ieder geval de boodschap, want er zullen graafmachi­nes en vrachtwage­ns op het traject aanwezig zijn.”

Er is nog geen aannemer voor de riolerings- en wegenwerke­n. Schepen Vanseggele­n: “Die aanbestedi­ngsprocedu­re loopt via Infrax. In de voorziene planning is dat voor binnenkort en zal de timing niet in gedrang komen. De 3 kilo- meter lange betonweg wordt in vier fases heraangele­gd met een totaal kostenplaa­tje van om en bij de 5 miljoen euro.”

Alle informatie in verband met de werken aan de Breugelweg en met een plan van de omleiding, is te vinden op de gemeenteli­jke website.

 ?? FOTO PATH ?? De totale heraanleg van de Breugelweg kost ongeveer 5 miljoen euro.
FOTO PATH De totale heraanleg van de Breugelweg kost ongeveer 5 miljoen euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium