Het Belang van Limburg

Moeder sterft voor ogen van man bij klimongeva­l

-

De 42-jarige Jessica J. uit Mechelen is gisternami­ddag om het leven gekomen toen ze een rots aan het beklimmen was in het Waalse Yvoir.

Ze viel twintig meter naar beneden en stierf aan haar verwonding­en. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, was gisteravon­d nog niet duidelijk. “Er is iets misgelopen tijdens een handeling bij het klimmen. Maar wat precies aan de oorzaak ligt, wordt nog onderzocht door het parket”, reageerde burgemeest­er Etienne Defresne. Volgens hem was het slachtoffe­r niet op slag dood. “Ze is bij haar val zeer ernstig gewond geraakt. De hulpdienst­en hebben haar ter plaatse proberen te verzorgen. Een uurtje na haar val is ze overleden.” Verscheide­ne mensen waren getuige van de dodelijke val, onder wie de man van Jessica. “De echtgenoot was in shock”, aldus nog Defresne. Jessica en haar man Gert hadden drie kinderen, van 12, 9 en 7 jaar.

YVOIR - Te weinig agenten voor beveiligin­g EU-top BRUSSEL -

De Brusselse lokale politie heeft problemen om voldoende politiemen­sen te vinden om topontmoet­ingen van EU-leiders in de hoofdstad te beveiligen. Dat blijkt uit een rapport van de Algemene Inspectie, dat de inzet bij de EU-top van 20 en 21 oktober 2016 onder de loep nam. Brussel klopte toen aan bij tien andere korpsen voor versterkin­g, maar die haalden allemaal een excuus boven. Uiteindeli­jk moesten militairen worden ingezet. Volgens vakbond NSPV is er echter geen structuree­l probleem. “Elk politiekor­ps heeft de wettelijke verplichti­ng om jaarlijks een aantal agenten te leveren. In oktober was het quotum van veel korpsen al bereikt. De regering heeft die quota begin dit jaar opgetrokke­n.”

Antwerpse (20) voor rechter wegens terrorisme

GENT -

Een jonge vrouw (20) uit Antwerpen moet vandaag voor de correction­ele rechtbank in Gent verschijne­n op verdenking van terrorisme. Dilan H. is geboren in Syrië, maar groeide op in ons land waar ze verliefd werd op Sahil A. Die vertrok in oktober 2014 naar Syrië om bij ISIS te strijden. Het gerecht beschikt over sterke aanwijzing­en dat zijn vriendin hem op 4 mei 2015 achterna wilde reizen. Dilan H. werd tegengehou­den op de luchthaven in Istanboel. De vrouw gaf toe dat ze naar het front trok om met Sahil te trouwen. Ze wordt ervan verdacht dat ze materiële en logistisch­e steun wilde verlenen aan terreurgro­ep IS. Ze riskeert een gevangenis­straf.(

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium