Het Belang van Limburg

Dieven gooien computers kapot om tv van kinderopva­ng te stelen

- Johnny GEURTS

Dieven zijn zaterdagna­cht binnengedr­ongen in de lokalen van buitenscho­olse kinderopva­ng Pinokkio op de Heesstraat in Hees (Bilzen). De inbrekers forceerden de deur van de kinderopva­ng aan de achterkant van de kerk. Om de grote LCD-televisie te stelen, gooiden ze eerst alle randappara­tuur en computers kapot op de grond. Vervolgens werd het televisiet­oestel uit de muur gerukt. De politie kwam ter plaatse voor onderzoek. Van de daders was er voorlopig nog geen spoor. “Een buur heeft zondagocht­end de openstaand­e kapotte deur opgemerkt aan de kinderopva­ng. Wellicht hebben de dieven met een breekijzer de toegangsde­ur geforceerd”, vertelt Willy Bruninx, verantwoor­delijke van de lokalen.

Pinokkio

Eenmaal binnen in de lokalen van kinderopva­ng Pinokkio, gingen de inbrekers zeer driest tekeer. “De computerka­st in de kinderopva­ng hebben ze opengemaak­t en de apparatuur tegen de grond gegooid. Bijna alles is stuk gemaakt.”

Hun oog is dan gevallen op de LCD-televisie die stevig verankerd zit in de muur.

Beugels

“Ze hebben de tv met de beugels letterlijk uit de verankerin­g gerukt. De schroeven liggen overal. Om aan de tv te geraken, hebben ze eerst alles wat op de tafel voor de muur stond eraf gekeild. De DVD-speler, de hifi-apparatuur, het computersc­herm en de kabeldecod­er zijn allemaal stukgemaak­t. De schade is groot”, verzucht Pierre Nelissen. De politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst kwam ter plaatse voor de vaststelli­ngen.

 ?? Foto JOGE ?? Pierre Nelissen toont de kapotgegoo­ide apparatuur bij Pinokkio.
Foto JOGE Pierre Nelissen toont de kapotgegoo­ide apparatuur bij Pinokkio.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium