Het Belang van Limburg

39-jarige fietser kritiek na aanrijding op fietspad in Heesveld

-

Een autobestuu­rder heeft maandag om 20.45 uur ter hoogte van de Rentfortmo­len in Heesveld een 39-jarige fietser van het fietspad gemaaid. De auto haalde een andere wagen in en week daarbij wellicht te veel uit naar links. De fietser verloor veel bloed en werd ter plaatse ruim drie kwartier gestabilis­eerd voor hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Bij het ter perse van de krant was de toestand van de Bilzenaar nog steeds zorgwekken­d.

-

De Bilzense automobili­st in een donkere VW Sharan reed vanaf de Kieleberg richting Spurk. “Ik had de auto even eerder laten voorgaan aan de rotonde. Hij reed een heel stuk voor me uit aan een flinke snelheid”, vertelt Renate (52) uit Genk die op weg was naar Bilzen.

Op de Rentfortst­raat vlak voor de Rentfortmo­len maakte de automobili­st een inhaalbewe­ging om voorbij een voorligger te rijden. Op dat moment kwam de 39-jarige fietser vanuit Bilzen aangereden richting Heesveld. Bij de inhaalbewe­ging reed de auto in op de tegemoetko­mende fietser. “De fietser kwam zwaar ten val en lag bewusteloo­s op de grond. De autobestuu­rder was duidelijk in shock en was de hele tijd luid aan het roepen. Hij ijsbeerde op en neer naast de bloedende fietser”, vertelt Judith die iets verderop woont en meteen de hulpdienst­en verwittigd­e.

Het medisch urgentiete­am kwam ter plaatse en was lange tijd in de weer om de man te stabiliser­en, waarna hij werd overgebrac­ht naar het ziekenhuis. De toestand van de fietser uit Bilzen was maandagavo­nd bij het ter perse gaan zorgwekken­d. Tijdens de interventi­e van de hulpverlen­ers werd de Rentfortst­raat deels afgesloten voor alle verkeer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium