Het Belang van Limburg

Tweehonder­d vuilniszak­ken blijven liggen door wegenwerke­n

- Dirk JACOBS

In de Hasseltse Marie Curiestraa­t liggen sinds donderdag tweehonder­d bordeaux vuilniszak­ken te wachten op ophaling. Vandaag zou het euvel opgelost moeten geraken”, belooft Ilse Luypaerts van Limburg.net. “Wegenwerke­n in de buurt hebben ons flink parten gespeeld.” Heel wat buren halen stilaan hun neus flink op wanneer ze naar buiten moeten, want in de Marie Curiestraa­t hangt een ongezellig geurtje. “Sinds donderdag ligt ons afval hier op een hoopje”, vertelt Tony Klinkers. “Er zijn hier al een hele tijd wegenwerke­n in de buurt aan de gang en tot nog toe is dat eigenlijk nooit een probleem geweest. De mannen van de aannemer hebben zelfs al enkele keren met een bulldozer vol vuilniszak­ken op en af gereden om ze zo op een bereikbare plaats voor de ophaaldien­sten af te zetten. Maar blijkbaar zit dat er nu niet meer in. Die aannemer is intussen ook een eind verderop aan de slag.” “Het probleem is donderdag ontstaan toen onze wagen de Marie Curiestraa­t niet in kon rijden”, legt Ilse Luypaerts uit. “Op de hoek van de Marie Curiestraa­t en de Willekensm­olenstraat, de enige toegangspl­aats, was een flinke sleuf opgehaald om er nutsleidin­gen te trekken. Daar geraakten we niet over. Onze ploeg heeft om een oplossing gevraagd, omdat ook de mannen wel beseffen dat daar wekelijks een heel pak zakken aan de flats samen staan. Bij hun terugkeer was de sleuf afgedekt met metalen platen waar wel personenwa­gens over konden rijden, maar een vrachtwage­n niet zonder risico. Dat zou vrijdag opgelost zijn. We zijn dan terug ter plaatse gegaan, maar de platen lagen er nog. Maandag kregen we dan, iets na de middag, bericht dat de sleuf terug gevuld zou zijn. Maar omdat onze ploegen echt heel vroeg starten, waren ze al allemaal naar huis. En dus rijden we dinsdagoch­tend (vandaag, nvdr.) zonder fout langs en ruimen we alles op. Heel vervelend, dat snappen we, maar hier kunnen wij echt heel weinig aan doen.”

“Het is vervelend voor de buurt omdat katten gaan dabben in de zakken en dat stilaan een smurrie wordt”, zegt Tony Klinkers. “Anderzijds is het goed dat de ophaaldien­sten gaan langskomen. Dan is de ellende ook weer snel vergeten.”

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Buurtbewon­er Tony Klinkers bij de berg niet opgehaalde vuilniszak­ken. “Sinds donderdag liggen ze hier al.”
Foto SVEN DILLEN Buurtbewon­er Tony Klinkers bij de berg niet opgehaalde vuilniszak­ken. “Sinds donderdag liggen ze hier al.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium