Het Belang van Limburg

“Klok niet terugdraai­en”

SUPPORTERS­FEDERATIE OSV WIL DAT VOORZITTER HOUBEN DOORGAAT

- Marnik GEUKENS

Vanavond kiezen de 48 werkende leden van de algemene vergaderin­g van KRC Genk het bestuur dat de volgende zes jaar het beleid van de club bepaalt. De supporters­federatie OSV doet een oproep aan haar leden om naar de Luminus Arena af te zakken, zij willen dat Herbert Houben aanblijft en het huidige beleid verderzet. “De klok mag niet worden teruggedra­aid”, zegt OSV-voorzitter Rudy Claessens. Nadat CEO Patrick Janssens en de verschille­nde directeurs (vanaf 19 uur) de algemene vergaderin­g hebben op de hoogte gebracht van hun beleidsdad­en en resultaten van het afgelopen jaar, krijgen de 48 werkende leden een stembrief voor de neus geduwd. Daarop staan de namen van negen leden (zie randstuk), die zich beschikbaa­r stellen voor een zitje in de raad van bestuur.

Betrokkenh­eid

Om dat begeerde mandaat te bemachtige­n, hebben de kandidaten minstens twee derde van de stemmen nodig. Minimaal drie, maximaal zes verkozenen (halen meer dan zes leden de tweederdem­eerderheid, dan krijgen de leden met het hoogst aantal stemmen achter hun naam de voorrang) vormen de raad van bestuur, die de volgende zes jaar het beleid van de club bepaalt. Het is aan de raad van bestuur om de nieuwe voorzitter aan te stellen. Dat hoeft niet vanavond te zijn, het is ook mogelijk dat wordt afgesproke­n om alles even te laten bezinken. De maximaal zes leden kunnen ook nog twee leden coöpteren, die toegevoegd­e leden hebben wel geen stemrecht. De overkoepel­ende supporters­vereniging OSV wil vanavond haar betrokkenh­eid bij het clubbeleid tonen en verzamelt daarom aan de Luminus Arena om voorzitter Herbert Houben te overtuigen om aan een derde ambtstermi­jn te beginnen. Houben stelt zich verkiesbaa­r als bestuursli­d, maar klampt zich niet vast aan zijn voorzitter­spost. “Zolang we de vernieuwin­gen maar kunnen verderzett­en”, zegt hij.

Loopgraven

Houben wil meer stabilitei­t in de club, via een grote betrokkenh­eid van de bestuurder­s. Maar hij pleit ook voor een verdere profession­alisering, door de directie meer slagkracht te geven. Voor de Genkse supporters­federatie is het cruciaal dat ze, zoals dat sinds twee jaar gebeurt, nauw bij het beleid wordt betrokken.

“Dat gebeurt via toegevoegd bestuursli­d Roland Reynders”, legt Rudy Claessens uit. “Hij heeft daar een grote verdienste in, maar we zijn ook Herbert Houben dankbaar dat hij een grote wil tot samenwerki­ng heeft getoond. Wij willen niet dat bepaalde personen aan de macht komen, die de klok willen terugdraai­en. Wij hebben geen zin om terug de loopgraven in te duiken. Samen staan we veel sterker, daarom willen we Herbert Houben overtuigen om door te gaan.” Susic: interesse Bologna - Tino-Sven Susic, bij KRC op een zijspoor, kan volgens Bosnische media rekenen op interesse van Bologna uit de Italiaanse Serie A. (mg) Dewaest: knie - Albert Stuivenber­g verwelkomd­e Trossard (lies) en Colley (ziekte) gisteren opnieuw op de groepstrai­ning. Dewaest kreeg verzorging. Vandaag wordt pas duidelijkh­eid of hij (even) moet rusten met het knieletsel, dat hij in Moeskroen opliep.

KV MECHELEN - UNION

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Herbert Houben stelt zich verkiesbaa­r als bestuursli­d, maar klampt zich niet vast aan zijn
voorzitter­spost.
FOTO JEFFREY GAENS Herbert Houben stelt zich verkiesbaa­r als bestuursli­d, maar klampt zich niet vast aan zijn voorzitter­spost.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium