Het Belang van Limburg

Ryan Mmaee: toptalent komt weer boven water

-

“Een goede prestatie van Ryan. Ik ben wat bang om dat te zeggen, omdat ik bevestigin­g wil zien”, merkte interim-trainer José Jeunechamp­s op na Standard-KV Mechelen (2-0). Niemand in Luik die twijfelt aan zijn talent, nu nog hopen dat het hoofd van de jonge spits mee wil. Eind vorig seizoen beloofde de Luikse clubleidin­g aan Ryan Mmaee (19) dat hij een van de drie spitsen in de A-kern zou worden, maar sinds juli heeft de aanvaller amper zes competitie­wedstrijde­n op de teller staan. Onder Ferrera speelde hij nog sterk op Club Brugge (2-2), maar na een aanvaring

met diens opvolger Jankovic vloog Mmaee naar de B-kern. Ook daar liep het na een tijdje mis na een woordenwis­seling met de conditietr­ainer. Samen met zijn oudere broer Samy (20), een verdediger, moest Mmaee op eigen houtje gaan trainen. “Op een bepaald moment was het gedrag zo erg, dat we wel moesten ingrijpen”, zegt sportief directeur Olivier Renard. “Daarom waren ze in januari bijna verhuurd, maar we wilden ze op geen moment definitief kwijt. Ik ben niet gek en ga niet zomaar twee talenten weggeven. Ze beseffen wat ze fout hebben gedaan, de club beseft wat ze fout heeft gedaan. Ze zijn nu echt goed bezig. We hebben opnieuw twee spelers die een toekomst hebben bij Standard.”

De prestatie van vrijdag tegen KV Mechelen was alvast veelbelove­nd. Al oogt de stijl van de in Tongeren woonachtig­e Brusselaar wat laconiek, Mmaee werkte hard voor de ploeg, toonde zich balvast en fysiek sterk in de duels. De laatste gevolgen van privébokst­rainingen met de Brit Bruno Djuric. Een individuel­ere aanpak die hem meer mentalitei­t moet geven.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium