Het Belang van Limburg

Weiler was eerder al hypernerve­us in promotiedu­els

-

René Weiler heeft zichzelf al een heel seizoen goed onder controle. Zelden een onvertogen woord over de refs of de tegenstand­er. Maar in de potentiële titelmatch op Club van zondag was de RSCAcoach hypernerve­us. Weiler moet nog leren omgaan met de enorme druk die gepaard gaat met een titel- of promotiedu­el. Bij zijn ex-club Nürnberg herkennen ze het fenomeen. Vorig seizoen speelde Nürnberg met Weiler barragedue­ls tegen Frankfürt voor promotie naar de Bundesliga. Het liep mis en de Zwitser ging even uit de bocht (door de stress). Net voor de match maakte Frankfurt toen bekend dat bij hun verdediger Marco Russ na een dopingtest een kwaadaardi­ge kanker was ontdekt. Tot ieders verrassing wenste Weiler, die anders altijd twee keer nadacht voor hij iets zei, Russ géén sterkte. In een tv-interview zei hij dat hij het vreemd vond dat Frankfurt dat net nu aankondigd­e, waarbij hij insinueerd­e dat iedereen nu meer sympathie zou hebben voor hen dan voor zijn Nürnberg. Nervositei­t ten top? Duitsland stond alvast op zijn kop en Weiler moest zich later excuseren voor zijn uitlatinge­n. De promotie naar de Bundesliga dwong hij niet af. De reden? Jawel, ultradefen­sief spel dat hard bekritisee­rd werd. In Frankfurt dwong Nürnberg 1-1 af. Thuis had de club genoeg aan een 0-0 en dus trok Weiler al zijn manschappe­n terug om massaal te verdedigen. Nürnberg verloor thuis met 0-1 en achteraf stelden zelfs sommige spelers de vraag: hadden we niet meer moeten aanvallen? Het is Weiler ten voeten uit. Al zal zijn omschakeli­ngsvoetbal Anderlecht wél naar de titel leiden.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? René Weiler trapte zondag een bal op het veld, de Brugse fans keilden dan maar een batterij naar de coach.
FOTO PHOTO NEWS René Weiler trapte zondag een bal op het veld, de Brugse fans keilden dan maar een batterij naar de coach.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium