Het Belang van Limburg

Aan alarmbel

-

belediging­en voor Acheampong. “We beseffen hoe moeilijk het is om het evenwicht te bewaren tussen intens en passioneel supportere­n en het niet toelaatbar­e”, reageren ze bij Club Brugge. “Dat maakten we zelf ook al mee op Anderlecht, Gent of Standard. Maar wij doen er alles aan om het sportief te houden. Daarin zijn we zelfs een voortrekke­r, met heel veel stewards en veiligheid­smensen en een nultoleran­tie voor het gooien met projectiel­en. We spreken daar zelf stadionver­boden voor uit. Nu zijn we bezig met de identifica­tie van de daders.”

Lof voor de ref

Anderlecht geeft zelf ook wel toe dat er bij hen heel wat nervositei­t heerste. Dat hun bank net zoals die van Club Brugge geen oase van rust was, maar dat dit geen reden mag zijn om mensen te bekogelen.

“We moeten dit probleem nu niet alleen toespitsen op Club BruggeAnde­rlecht”, vervolgt Steegen. “Er waren ook al vuurwerkin­ciekt denten op Standard en toch blijft dat soort zaken voorvallen. Gelukkig floot scheidsrec­hter Sebastien Delferière een ijzersterk­e wedstrijd, waardoor de zaken niet helemaal ontspoorde­n.”

Dat vinden ze ook bij blauwzwart. “Een pluim voor Delferière voor zijn zeer goeie en profession­ele optreden. Hoe hij opriep tot kalmte, maar tegelijker­tijd met beide teams op het veld bleef zodat de supporters zichzelf konden reguleren was de goeie oplossing. Chapeau.”

David Steegen Woordvoerd­er Anderlecht Beide topclubs wassen hun handen dus zeker niet in onschuld, maar willen vermijden dat voetbal opnieuw oorlog wordt, zoals indertijd toen Witsel Wasilewski een beenbreuk schopte in een vijandige sfeer. Daarvoor kijken ze ook richting de Pro League. “Een gevoelig thema”, blijft Pierre François, CEO van de Pro League, wel heel erg op de vlakte. “Nervositei­t in volle titelstrij­d is ergens normaal, maar de Pro League doet er alles aan om wedstrijde­n sereen te organisere­n.”

 ?? PHOTO NEWS
Foto ?? Youri Tielemans kwam terecht in een papierrege­n toen hij een hoekschop ging trappen.
PHOTO NEWS Foto Youri Tielemans kwam terecht in een papierrege­n toen hij een hoekschop ging trappen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium