Het Belang van Limburg

“Aan Quintana lijkt niets te doen”

-

Terwijl een deel van de BMC-ploeg tijdens de rustdag een koffietje ging drinken in het pittoreske Assisi, ging Ben Hermans het parcours van de tijdrit van vandaag verkennen. Een etappe op zijn lijf geschreven, al is de bergrit van morgen dat ook. “Zondag“Zonda was niet de beste etappe voor voor onzeon ploeg. Onze kopman Tejay Van Van GarderenGa was simpelweg niet goed goed genoeg.g Daar moeten we geen doekjesdoe­kje om winden. Hij besefte dat zelf zelf ookoo en was erg teleurgest­eld. WaaraanWaa­ra die mindere benen liggen, is is altijd altijd moeilijk te zeggen maar hij verteldeve­rteld me dat het om een mindere dag dag ging.gi Laat ons hopen dat het bij die die eneen blijft. De Giro winnen was voorafvoor­a sowieso niet het absolute doel,doe een toptienpla­ats wel. In ieder der geval, Quintana was toch veel te te sterk. Daar was niks aan te doen.do Zonder ongelukken en gezienge de vorm die hij toonde, zullenzu er weinig tegen hem opgewassen gew zijn.”

“Ikzelf“Ikzelf ben wél tevreden met mijn etappe.etappe Ik bleef bij Tejay, maar kon eigenlijke­igenli beter. Ik werd uiteindeli­jk nog 16de. De benen zijn goed, de recuperati­e snel. Dat is trouwens al de hele Giro het geval. Ik sta nu 20ste in het klassement op zo’n zeven en een halve minuut, maar liet het de afgelopen etappes al enkele keren lopen om risico’s te vermijden. Bedoeling is wel om iets te proberen de komende dagen. Gisteren op de rustdag voelden de benen alvast goed, na toch een zware beklimming van de Blockhaus zondag. Ons hotel bevindt zich in Assisi. Het is hier rustig. Het centrum bezoeken deed ik echter niet. Toen enkele ploegmaten er een koffietje gingen drinken, verkende ik alvast het parcours van de individuel­e tijdrit van vandaag. Het is een mooi parcours, waarop in het begin snelheid kan worden gemaakt. Nadien gaat het in stijgende lijn. Lastig, maar niet te lastig. Zo’n tijdrit ligt me wel. Een plaatsje in de top 20 of in het beste geval de top 10 zou kunnen, maar ik heb nog niet met de ploegleidi­ng besproken of ik voluit zal gaan. Winst zou er toch niet inzitten, dat is eerder iets voor Tom Dumoulin. Misschien is het dus nuttiger om me te sparen voor de komende ritten, te beginnen met de bergetappe van morgen.”

“We zitten ondertusse­n al aan rit 10 en ik raakte nog niet mee in een ontsnappin­g. Daar begint het tijd voor te worden. Volgende week komt mijn vrouw op bezoek. Als coureur ben je het dan wel gewoon je familie een tijd niet te zien, maar ik kijk uit naar haar komst.”

Ben

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium