Het Belang van Limburg

Gaat Eric dit jaar voor een Jehoul-hattrick?

- Xavier CHAMPAGNE

In 2015 kroonde Marc Jehoul zich tot ‘Man of the Year’ op de Spiegelven. Vorig jaar was het de beurt aan zijn broer Jean om die titel op te eisen. De logica wil dat hun oudste broer Eric dit jaar met de eer gaat lopen. Is er een Jehoul-hattrick in de maak? “Die druk is er uiteraard”, beseft Eric Jehoul. “Alleen sukkel ik momenteel met een meniscusle­tsel dat me hindert bij het golfen. Maar het seizoen is nog lang.” “Het zit wel écht goed met het niveau dat Eric momenteel haalt”, pikken broers Jean en Marc daarop in. Zij waren overigens de reden waarom wielerfana­at Eric ging golfen. “Aan de familietaf­el hadden beiden het alleen maar over het golfen. Daarom besloot ik het ook te proberen. Dat golfen heeft nu een fors deel van mijn vrije tijd opgeëist. Helemaal ten nadele van het fietsen. Al blijft dat hoe dan ook mijn eerste sport. Ik ben een vaste fietsmaat van Johan Vansummere­n. Zorgde er deels voor dat Summie en zijn Jasmine met golfen zijn begonnen. Ook zij zijn nu verknocht aan het spelletje.”

Jean Jehoul was de eerste van de Breese broers die de golfclubs ter hand nam. “Ik was eerst lid bij AtGolf, maar Fons Geerts lokte Marc en nadien mij naar Spiegelven”, verduideli­jkt Jean.

“Dat ik in 2015 “Player of the Year” werd, was niet gepland”, gaat Marc verder. “Het gebeurde…” Wat Jean uiteraard motiveerde om het jaar nadien hetzelfde te presteren. Als de logica gerespecte­erd wordt, is het dit jaar de beurt aan Eric om de Jehoul-hattrick rond te maken. “Vlugger gezegd dan gedaan”, beseft Eric. “Ik fiets nog te graag om me helemaal op het golfen te concentrer­en. Maar als gedreven sportman ga ik er uiteraard voor. Ik wil immers niet onderdoen voor mijn jongere broers.”

Marc en Jean zijn dus gewaarschu­wd. Ook alle andere Spiegelven­ners.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Marc, Jean en Eric Jehoul op een rijtje. Is er voor de broers een derde opeenvolge­nde titel van Spiegelven­se “Man of the Year” in de maak?
Foto DICK DEMEY Marc, Jean en Eric Jehoul op een rijtje. Is er voor de broers een derde opeenvolge­nde titel van Spiegelven­se “Man of the Year” in de maak?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium