Het Belang van Limburg

Drie zeges voor Nathalie de Martin

-

Yenthe Schrijvers is in dit pas gestarte zomerseizo­en een straf verhaal aan het schrijven. De twintigjar­ige profruiter legt de lat hoog, zoveel is duidelijk. “Ik won vorige maand mijn eerste GP”, aldus Yenthe, die al vanaf zijn vijfde in het zadel zit. “In Lummen won ik nog meer dan in Lanaken, waar ik mijn buitenseiz­oen startte. Je verwacht zulke resultaten niet meteen. Ik ben zelfs verrast. Hopelijk is dit het begin van een mooie toekomst.”

Profruiter

Als ukkie zag Yenthe een foto van zijn papa die op een paard zat. “Meteen was duidelijk dat ik ook wilde paardrijde­n”, vertelt de ruiter van Genkenaar Leon Spronken. “Aanvankeli­jk reed ik bij de familie Bijloos in Zepperen waar ik van Annick en André enorm veel geleerd heb. Vervolgens zat ik een beetje in de knoop met mijn studies. De job bij Leon Spronken bood een oplossing voor al mijn problemen. Ik werd, nu bijna twee laar geleden, profruiter. Sedert ik les volg bij Viktor Daem gaat alles in een stijgende lijn. Om niet te zeggen dat dit jaar alles ontploft. De paarden verkeren in topvorm. Ik besef wel dat ik nog veel te leren heb. Ik mag me niet overhaaste­n. Stap voor stap wil ik werken aan mijn carrière. Rustig aan, dan komt alles wel vanzelf.”

Dagelijks rijdt Schrijvers acht paarden. “In het totaal heb ik tien paarden ter beschikkin­g”, lacht de veelvoudig­e winnaar. “Met de jonge paarden werk ik nu naar het BK toe, waar ik een kwalificat­ie wil bemachtige­n voor de wereldkamp­ioenschapp­en in Lanaken eind september. Tijdens beide kampioensc­happen wil ik iets betekenen.” In Valkenswaa­rd pakte Nathalie de Martin drie zeges en een tweede plaats. *** Dressuuram­azone Zinzi Aegten won drie keer in Baarlo, waar Britt Daamen twee bekers greep. *** Young rider Hannelore Beckers won op de dressuurwe­dstrijd in Massenhove­n. Beckers won ook al op het LRV-tornooi van Achel waar Luc Schreurs Z2 won en Raf Steegmans Z1. Het springen in Achel werd gewonnen door Luc Geerts (Z) en Griet Geysen (M). *** Op de internatio­nale jeugdjumpi­ng in Opglabbeek zegevierde­n Simon Morssinkho­f (2x), Romy Morssinkho­f en Alexander Housen (2x). *** Op de internatio­nale jumping van Lummen was het ook bingo voor Chloe Aston, Stefanie Grootjans, Dries Dekkers en Sam Polleunis. *** Mike Van Olst realiseerd­e topnoterin­gen in Aken. *** Frank Schuttert liet zich horen in La Baule. *** Ina Meylaerts en Jeroen Schepers zegevierde­n op de Silver League in Diepenbeek. Kyle Cuypers won tweemaal op de VOR-wedstrijd in Massenhove­n.

 ?? JEAN HENDRIX
FOTO ?? Yenthe Schrijvers: “Ik wil stap voor stap werken aan mijn carrière.”
JEAN HENDRIX FOTO Yenthe Schrijvers: “Ik wil stap voor stap werken aan mijn carrière.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium