Het Belang van Limburg

Herinricht­ing centrum Lindedorp start na zomervakan­tie

-

De aanbestedi­ngsprocedu­re voor de vernieuwin­g van de dorpskern van Linde is lopende. De stad hoopt dat na de zomervakan­tie de werken die het dorp moeten opwaardere­n, kunnen beginnen. Het project wordt geraamd op 1,5 miljoen euro. De voorbereid­ing duurde ruim twintig jaar. Maar nadat het definitiev­e ontwerp in de plooi viel, werd op de jongste gemeentera­ad uiteindeli­jk het bestek goedgekeur­d. “We hopen dat we de werken, die naar schatting acht maanden zullen duren, snel kunnen toewijzen. Graag zou ik ze toch na de zomervakan­tie zien beginnen”, zegt schepen voor Openbare Werken Raf Nelis (CD&V).

Het dossier bestaat uit verschille­nde grote onderdelen. Naast de aanleg van een gescheiden riolerings­stelsel, zal de rijweg van Lindedorp aan het Driekoning­enplein worden ingericht naar een zone 30, met een vrijliggen­d fietspad aan de zijde van de kerk. De ruimte voor de kerk en het parochiece­ntrum krijgt een pleinfunct­ie, met nog enkele parkeerpla­atsen.

“De site van de oude pastorij wordt gereservee­rd voor een woonprojec­t”, vervolgt Nelis. Het Driekoning­enplein, het hart van het dorp, zien veel inwoners als een ‘schandplek’. “Een deel zal worden ingericht als parking met 36 plaatsen, terwijl aan de achterzijd­e een park komt, op maat van dorpsactiv­iteiten. De parkeerpla­atsen op het plein die hiervoor moet wijken, compensere­n we door te verwijzen naar de parking aan het kerkhof, die nu niet altijd wordt.”

Het project voorziet ook in een fietspad langs de Dommel, tussen Lindedorp en Cremerdijk. “Heel wat kinderen uit Wauberg gaan in Linde naar school en omgekeerd. Met dit pad creëren we een veilige fietsverbi­nding die aansluit op de schoolrout­e. Voor de aanleg zullen we in overleg gaan met de grondeigen­aars.”

optimaal

benut

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium